onsdag 27 juni 2007

Regeringskansliet ett gubbkansli!

Foto: www.fotoakuten.se

Regeringen Reinfeldt visar nu tydligt hur lite de vill bidra till jämlika förhållanden mellan könen. Nu tillsätts allt fler män på chefsnivå. Endast fyra av de fjorton som utnämnts till chefer fram till mitten av juni är kvinnor, skriver Svenska Dagbladet. Själv är jag övertygad om att om viljan funnits så skulle fler kompetenta kvinnor än så funnits med bland dessa chefer. Nu visar regeringen att viljan inte finns. Det är extremt dåligt skött av regeringen. Tacka tusan för att nu också näringslivet känner lättnad när de knappast känner någon press av att vara bättre än regeringen. Ribban har satta på en alldeles för låg nivå. Om det nu funnits någon som tvivlat , så vet vi nu att jämlikhet mellan könen är ingenting som nuvarande regeringen tänker bry sig om. Så var det med den saken!

tisdag 26 juni 2007

Fega inte ur i sommar!

http://www.fotoakuten.se

En undersökning som Synovate Temo låtit göra på uppdrag av ECPAT Sverige. Den visar att en av tio svenska resenärer observerat barnsexturism på resa utanför Europa. En procent uppger dessutom att de sett indikationer på att svenskar varit inblandade. Knappt någon av dem anmälde det misstänkta brottet. Se filmen ”Anmäl köparna – även utomlands!”
Övergreppen som sker mot barn i världen är upprörande. När västerländska män, till och med svenska män passar på under semestern på någon charterort att förgripa sig på barn är rent ut sagt för jäkligt. Stöd ECPATS uppmaning att anmäla dessa övergrepp – låt oss inte fega ut , vi är skyldiga barnen att agera.

måndag 25 juni 2007

Kärleksfulla föräldrar viktigast

Foto: www.fotoakuten.se
Spotta inte på kärnfamiljen skriver kulturskribenten Bitte Assarmo i dagens SvD och påstår att
all statistik tyder på att kärnfamiljen är en mycket trygg miljö att växa upp i. Hon menar att istället för att predika död åt familjen borde dagens feminister predika trygghet för barnen oavsett familjeform. Tyvärr är inte alltid kärnfamiljen en trygg miljö att växa upp i och det har också Assarmo svårt att belägga. Men däremot håller jag med om att kärnfamiljen liksom alla andra familjekonstellationer är lika bra, så länge barnet har kärleksfulla föräldrar och mogna vuxna i sin närhet, för det tror jag är det viktigaste, sedan hur familjen är konstruerad kanske inte är lika viktigt. I ett annat inlägg i SvD hötter Yvonne Andersson (kd) med fingret när åtta moderater ifrågasätter familjepolitiken - det är trist att kristdemokraterna inte vill eller kan se att familjebildningen i modern tid faktiskt kan se olika ut! Att detta partis snäva syn skall influera maktens korridorer borde vara skäl nog att inte stödja regeringen Reinfeldt i nästa val !

onsdag 20 juni 2007

Det finns inget glorifierande i sexhandel

Foto: http://www.fotoakuten.se/

Jag fick en kommentar på denna blogg som jag inte tänker publicera, skälet för det är att den gör reklam för en länk som glorifierar sexhandel. Men jag vill ända svara och förklara hur jag ser på sexhandeln. ( Ett förtydligande, jag publicerar gärna kommenterande åsikter - men inte reklam)

Varje år uppskattas 400-600 personer bli offer för trafficking (människohandel) i sexuella syften. Mörkertalet är sannolikt stort. En del är barn och ungdomar under 18 år. Trafficking är en vinstgivande bransch som ger stora summor pengar åt hallickar och människosmugglare. Vanligtvis förklaras trafficking med fattigdom och att offren befinner sig i en socialt utsatt situation. Men det huvudsakliga problemet är köparna som betalar för sexuella tjänster av barn och ungdomar. Utan deras pengar skulle handeln inte existera. Samma grundorsak bygger prostitution på, det finns en marknad, det vill säga i huvudsak män som vill köpa sexuella tjänster av en kvinna ( eller unga pojkar). För mig handlar detta inte om kärlek. Det handlar heller inte om njutning eller om sexualitet, för mig handlar detta om ett cyniskt utnyttjande av kvinnors kroppar, ( eller unga pojkars) i syfte att tjäna pengar. Detta är jag starkt emot, likaså att glorifiera prostitution som om det vore ett yrke, vilket som helst.
Svensk sexuallag har kommit för att stanna hoppas jag och önskar att fler länder i Europa och i världen följer vårt exempel.

Motståndet mot privatiseringar ökar

Foto: www.fotoakuten.se

Hälften av svenskarna, 49 procent, är emot en utförsäljning av statliga bolag. Det visar en Sifoundersökning som publiceras i Svenska Dagbladet. Motsåndet mot regeringens privatiseringsplaner ökar, även borgerliga väljare negativa. Jag tror att att det finne en grundinställning här i vårt land sär vi ser de gemensamma tillgångarna som något som vi alla har bidragit till, också skall tillkomma oss, och inte skänkas bort för en billig penning till privata intressen. Regeringens privatiseringsvåg uppfattar jag som ideologisk förblindning. Här skall privatiseras för privatiseringens egen skull , att det blir vi medborgare som kommer att förlora på affären, det är det som alltfler nu inser. Kommer regeringen att bry sig, nej knappast.

fredag 15 juni 2007

Varför förvägra andra de ni själva haft nytta av?

Foto: http://www.fotoakuten.se/

I tidningen Dagens Industri kan man läsa att finansminister Anders Borg hoppade av gymnasiet men läste senare in betygen på Komvux på ett år."Det passade mig väldigt bra, det blev koncentrerat och fokuserat och det blev inte så mycket allmänt pratande som jag tyckte det blev i gymnasiet", säger han till SVT, enligt Dagens Industri.

Vilken tur att den chansen fanns för Anders Borg!

Men frågan som nu infinner är - Varför förvägrar Borg och Reinfeldt dagens unga samma rätt som var så viktig för finansministerns möjligheter att komma tillbaka? Nu när regeringen drar ner på Komvux.

onsdag 13 juni 2007

Den orättvisa politiken del av ett värderingsskifte?

http://www.fotoakuten.se/

Enligt Mona Sahlin i dagens DN-debatt ansåg Reinfeldt att moderaternas politik var orättvis när Riksdagens utredningstjänst visade att deras politik innebar att över 60 procent av skattesänkningarna tillföll den tredjedel av befolkningen som tjänade mest och bara 28 procent den halvan av befolkningen som tjänar minst. När samma utredningstjänst tiitar på dagens moderata regeringespoliti så är siffrorna sämre - än mer orättvis än den politik Reinfeldt för några år sedan avvisade som oacceptalebtl orättvis. Någon kommentar eller djupare analys framkom inte av detta faktum under partiledardebatten i dag. Frågan kvarstår därför, om regeringen nu inte vill föra en orättvis politik - vad tänker dom i så fall göra för förändrignar, korrigeringar när det nu visar sig blivits så himla snett. Eller är der rent av så att den snedvridna skatteföredelningen är det som Maud Olofsson avsåg med att det krävs inte bara ett regeringsskifte utan också ett värderingsskifte?

tisdag 12 juni 2007

Nu ökar skillnaderna

Foto: www.fotoakuten.se

LO;s undersökning visar på rekordhöga inkomstskillnader. Allra mest har den ekonomiska maktelitens inkomster ökat. Bland de 50 verkställande direktörerna, som ingår i LO:s undersökning, ligger snittinkomsten nästan 41 gånger högre än för den genomsnittlige industriarbetaren. Lägg därtill regeringen Reinfeldt som ytterligare plussat på inklomsterna för samma målgrupp med lägre fastighetsskatt osv. Jag gissar att vi inom snar framtid kommer att få se rapporter som visar att Sverige slagit in på en helt ny väg där skillnaderna i samhället ökar. Jag oroar mig för vad det innebär med ett tudelat Sverige och med en regeringen som understöder en sådan utveckling. Förbaskad blir man när högerpolitiker och den ekonomiska makteliten dessutom har mage att skylla på vanliga löntagare när de oroar sig för inflation och sämre tider.

måndag 11 juni 2007

Prostitution skall bekämpas

http://www.fotoakuten.se

Nu åtalas enligt DN idag fem personer, tre män och två kvinnor för grovt koppleri. De misstänks ha drivit omfattande bordellverksamhet i Stockholm. Jag tycker att det är viktigt att polisen effektivt bekämpar prostitutionen och det är bra att vi i Sverige har en sexualbrottslag
Som ger polisen ett gott stöd. Tyvärr kan man ibland fortfarande få hör förskönande beskrivning av de prostituerade och om prostitution som en naturlig och ofarlig näst intill harmlös verksamhet. Den huvudman som nu är åtalad är enligt DN-artikeln och polisen genomkriminell. Prostitution, människohandel och kriminalitet i övrigt är delar av samma värld. Det finns inget romantiskt i prostitution bara trasiga och utnyttjade människor.
Prostitution skall helt enkelt bekämpas med alla medel – det är inte människovärdigt.

fredag 8 juni 2007

Svenskt näringsliv gynnar börsbolagsdirektörer


Igår rapporterade SvD ­Näringsliv att vd:arna i börsbolagens styrelser fick ett lönelyft på 13 procent ifjol. Samtidigt fick vanliga löntagare en löneökning på 3 procent. Många avtal som slutits i årets avtals­rörelse innebär löneökningar på 4 procent. När svenskt näringliv säger att det är vanliga löntagares löneökningar som leder till inflation och höjd ränta blir man faktiskt förbannad. När får vi se vd;ar ta sitt ansvar och håller sin löneökning inom ramen för övriga anställda ? Det är provocerande när den yttersta ledningen i börsföretag i samma anda som de unnar sig själva höga löner kritiserar löntagarna när de vill ha ut sin beskärda del.




Efterlyser balanserad bostadsmarknad


http://www.fotoakuten.se

Priserna på bostadsrätter i Storstockholm har ökat med i snitt 26 procent de senaste tolv månaderna och medelpriset för en bostadsrätt i centrala Stockholm ligger nu på 52 768 kronor per kvadratmeter, det visar på den nya Mäklarstatestik som DN idag uppmärksammar.


I Österåker, som en del av Stockholms län stiger priserna på bostäder på samma sätt, om än i något lägre nivå. Problemet är att detta gör det omöjligt för unga att komma in på bostadsmarknaden. De unga som lyckas gör det med miljonlån som start. Situtationen som jag ser det är orimlig! Jag eftelyser någon slags balans på bostadsmarknaden, just nu ser den ut att bli genomkapitaliserad - varför inte införa inslag av blandekonomi också på bostadsmarknaden. Olika boendeformer måste finnas att tillgå, likaså hyreslägenheter till rimliga priser.

Det råder obalans i balansen mellan att bostäder är till för människor att bo i , nu verkar det som att bostaden främst håller på att bli ett sätt att tjäna pengar. De som förlorar mest är ungdomar och dem som inte har ett stort kapital och hög lön. Jag tycker att alla har rätt till en bra bostad.




tisdag 5 juni 2007

Hylla allas lika värde på nationaldagen




I Sverige bor det människor som är rika, fattiga, kvinnor, män, är födda i landet som utanför.Det jag försöker säga är att vi är alla olika i något avseende. På nationaldagen tycker jag vi skall betona det som ger vårt land dess styrka nämligen det som förenar oss och att alla människor är lika mycket värda. Så varför inte denna dag hylla alla människors lika värde och reflektera över vad det innebär och hur vi gemensamt vårdar denna grundsyn i vårt samhälle




Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...