torsdag 31 januari 2008

Nelson Mandela - please do something!


Då var det dags igen. Fotbolls VM 2010 i Sydafrika. Tyvärr kommer nu signaler, likt dem i Tyskland inför deras VM, om att prostitutionen börjar planera sin utbredning runt de stora arenorna. Jag tycker att det är förfärligt.
Fotboll och stora idrottsevenemang skall vara folkfester för hela befolkningen, både män och kvinnor. Det tycker jag är viktigt att vi är många som kämpar för. Det måste finna starka motkrafter till människohandel och utnyttjande av kvinnor och barn.
I en artikel som jag länkar här till BBC NEWS, kan man se att parlamentariker i Sydafrika har föreslagit att prostitutionen legaliseras under Fotbolls-VM i Sydafrika. Parlmentariker anser att det inte bara är okej att legalisera prostitution, utan också passa på och låta staten tjäna pengar genom att driva in skatt på att kvinnor och barn utnyttjas. Det är riktigt dåligt och rent vulgärt att bete sig så. Sydafrika med sin tradition av sin frihetskamp borde kunna göra bättre! Nelson Mandela vad är du? Gör något !
Sydafrika borde gå motsatt väg och säga att vårt Fotbolls -VM här i vårt land skall föregå med gott exempel och istället förbjuda all form av männsikohandel inklusive prostitution.

I hope the parlament in South Africa will do the right thing ! You got time to reconcider.Make the World Cup in South Africa be a great event for ALLpeople, something to be praud of. South Africa could do so mutch, aspecially with your historical background. Perhaps the event could have human rights as a theme - against the salemarket of human bodys, against the sexmarket of children, against prostitution?
Its really easy - make the games be a great party for all "real" football lovers!

tisdag 29 januari 2008

Ministern blundar för att kvinnor dör i onödan!

www.fotoakuten.se

I Expressen idag rapporteras om unga kvinnor som dött i hjärtinfarkt för att det inte fått den vård de hade behövt. Det är fullständigt oacceptabelt att inte sjukvården omedelbart ser till att sprida livsviktig kunskap till läkare så att kvinnors symtom, som ibland ter sig helt annorlunda vid tex hjärtinfarkt blir känt. Att kvinnor 2008 i ett modert och hyggligt välmående land som Sverige borde kunna bättre. Regeringen Reinfeldt är utrustad med en jämställdhetsminister, Nyamko Sabuni, jag satt i regeringens jämställdhetsråd fram till i våras förra året, och vid ett tillfälle så lyssnade jag på vad jämställdhetsminister ville åstadkomma. Inte ord om att förbättra sjukvården för kvinnor. När jag fick möjlighet att säga något så sa jag att jag saknade hennes funderingar kring att sjukvården skall bli mer jämställd, så blev ministerns svar att de fanns inte några sådana problem! Hennes tvärsäkra svar mötte reaktioner runt bordet., inte minst reagerade Alexandra Charles som kämpat och kämpar hårt med att sprida kunskap om hur illa det är med vården för just kvinnor, hon gör ett fantstiskt bra jobb.Vad jag vill säga är att det absurda är att vi har en jämställdhetsminister som inte ser problemen. En mer allert jämställdhetsminister hade självfallet sett till att jobba sig samman med sjukvårdsministern och sett till att kunskapen/forskningen om kvinnor symtom, vid tex hjärtinfarkt spreds ut till varenda läkare som går att nå, involverat landets landsting.

Så borde det vara, men så är det inte. Ibland är det väldigt långt till nästa val!

måndag 28 januari 2008

Läste just att FI med Gudrun Skyman i spetsen funderar över att ställa upp i EU-valet som i riksdagsvalet. Jag tror inte på FI, tror inte på ett så snävt parti, även om frågorna de driver är viktiga så tvingas också de ta ställning till många andra frågor som tillexempel klimatfrågan, skattefrågor, kärnkraften, försvarsfrågorna osv listan kan göras väldigt lång och frågeteknen om vad detta parti står för oerhört oklar, särskilt när det tidigare deklarerat att FI är varken höger eller vänster - frågan är vad är man då ? Däremot tycker jag det är härligt att höra Gudrun Schyman i debatten, där kan hon göra nytta, men partiledare, nej tack !

Socialdemokraterna är ett feministiskt parti, kan bli bättre men det räcker för mig.

fredag 25 januari 2008

Över 20 procents skillnad - värt att fira !


Aldrig förr har så många visat sitt missnöje med sittande regering. Gapet till opositionens fördel ligger på hela 20,6 procent ! Det är det största hittills enligt uppgift i dagens Aftonblad.

Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren. Partiet har i stort sett halverats sedan valet. Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får 58,5 procent i den senaste mätningen mot de borgerligas 37,9 (gränsen till feber!)

Så här på fredagen, med dessa otroliga siffror finns skäl att fira !

Trevlig helg alla läsare och bloggare!


Kd begår politisk harakiri

Ett parti som Kd som mer eller mindre byggt hela sin utåtriktade politiska framtoning på att vara abortmotståndare och homosexuellfientlig mår naturligtvis dåligt. Som ingående i en moderatstyrd alliansregering har Kd tvingats utvidga rätten till abort, snarare än tvärtom, och nu står man inför faktum att tvingas gilla könsneutrala äktenskap. Ärligt talat vad finns kvar av det gamla kristdemokratiska partiets politik, finns det något som de inte sålt bort för att få vara med i en regering ? Siffrorna dalar ner till näranog minusgrader - det är ett parti som moderaterna tvingar att bokstavligen begå harakiri. Frågan är om det en finns kvar ens en tummetott av detta parti fram till valet 2010 ? Vad är Kd idag är nog en fråga som många ställer sig -även inom dem själva !

Friheten att utnyttja andra en konservativ dröm?

Bild från dansk kampanj
Debatten om sexköpslagen går vidare! Försvaret av prostitution sker ofta med argument som handlar om frihet, dvs rätten att få göra precis som man vill och det förbehållslöst. I det här sammanhanget handlar det nästan uteslutande om mäns rätt att få köpa sex hur de vill. En del tycker till och med att det är en privatsak - att ta en annan människas kropp i anspråk. För mig är det höjden av egoism och översitteri. Det här är också en klassfråga. Sällan eller snarare aldrig har väl prostituerade härstammat från övre Östermalm, från de ytterst välmående och etablerade. Sannolikheten är betydligt större att i dessa sammanhang hitta sexköpare. Det var inte länge sedan som den manliga överklassen tog sig friheten att sätta på pigan och arbetarklassen kvinnor - det ansågs vara deras rättighet. I dagens diskussion och debatt om frihet återfinns mycket av det gamla synsättet hos konservativa män. Alliansens politik med införandet av hushållsnära tjänster bär drag av detta.

I går kväll ställde Stina Lundberg Dabrowski frågan i sitt tv-program - om den lyckliga horan finns hon ? Liksom vid många sådana debattprogram och i andra media träder socialarbetar med mångårig erfarenhet fram och tydligt bekräftar att de aldrig mött någon lycklig prostituerad, tvärtom har de fått ta hand om tjejer som mått mycket dåligt. De som argumenterar för prostitution, även de som kommenterat mina inlägg på denna sida, vill inte, eller snarare vägrar inse att det är så här det ser ut. Ivern att glorifiera sexhandeln som något gott för mänskligheten skymmer all sans och förnuft. Jag tror inte att sexköpslagen kommer att stryka på foten, tvärtom kan utvecklingen gå mot att strama åt den ytterligare.

torsdag 24 januari 2008

Våga stå för kriminalisering av sexköp

Foto: www.fotoakuten.se

I dagens Brännpunkt visar debattörerna, en moderat och folkpartist att de går prostitutuionslobbyns intressen. Att det kommer från den borgerliga - alliansens sida av den politiska blocken är inte förvånande. Den konsvervativa kapitalistiska synen om att allt går att sälja slår här igenom och människors värde kommer till korta.

Dessa båda män argumenterar mot gällande sexköpslag och anser att alla i denna fråga borde lyssna mer på de prostituerade.

Jag delar inte deras uppfattning ! Varför ? Jo, för att detta är en fråga som berör alla, just för att det handlar om vilket samhälle vi vill leva i. Ett samhälle som ser vissa människors kroppar som fullt möjliga att utnyttja, visserligen mot betalning, är ett omänskligt och dåligt samhälle. Att sälja sin kropp är inte att sälja vilken produkt som helst, den som hävdar detta ser inte allvaret eller vidden i frågan. Därtill skall man komma ihåg hur nära kopplingarna är mellan sexhandeln och narkotika och vapenhandeln. Sedan finns det också de tjejer som varit sexslavar och råkat mycket illa ut, så visst lyssnas det på dom, med det var nog inte vad debattörerna menade!

Debattörerna hävdar att sexköpslagen inte funkar, det är nys, vid flertalet tillfällen i media har svensk polis uttryckt hur bra denna lag funkar och att den bidragit till att vi klarat oss så bra ifrån människohandel i Sverige , att utländska hallickar har det svårare i vårt land att agera.

Jag tror och hoppas att sittande regeringen inte är så dum att den försvagar gällande sexköpslag. Sexköp skall vara kriminellt i vårt land även fortsättningsvis och vi bör fortsätta kämpa för att andra länder följer efter. har länge förespråkat en prostitutionsfri zon i norden - det tycker jag vore väldigt bra, sedan hela Europa och världen i övrigt! Det är ett samhälle en värld att kämpa för !

tisdag 22 januari 2008

Kommunerna få granska priva förskolor och skolor

Det som nu uppdagats i Stockholms stad där nu ytterligare två personer har gripits, misstänkta för att vara inblandade i en miljonsvindel mot förskolor i Stockholm, belyser problemet när kommunen som anlitar en privat förskola eller skola inte ges rätt fullt ut att kunna granska.

Jag tycker att det självklara är att om en privatverksamhet tar mot skattemedel för att driva en viss verksamhet åt en kommun, så skall kommunen ha rätt att granska verksamheten. Kommunen skall kunna granska verksamheten på alla sätt även genom anmälda besök.

Här borde kommunerna pröva att i upphandlingen, eller när beslut fattas om att anlita en viss privat näringsidkare, förskola eller skola så villkorar man om insyn, ställer inre den privata näringsidkare upp på det, ja då skall kommunen inte anlita en sådan entreprenör.

Att kommunen granskar verksamhetens innehållsmässiga kvalitet som att ekonomin sköts är fullständigt självklart speciellt när kommunens ytterst är ansvarig för de skattemedel som betalas ut och för den verksamhet som små barn eller elever går i.
Här måste tillstånd en ändring och det snart !

fredag 18 januari 2008

Mitt hundrade inlägg


Sedan jag startade min blogg i april/maj förra året har jag nu författat mitt hundrade inlägg. Ni som läst dem är över tvåtusen sedan i höstas.Helt fantastiskt tycker jag!

Det är spännande att se vilka av dessa inlägg som lästs mest.

Att många upprörs över våld mot kvinnor och alla de orättvisor som kvinnor utsätts för är positivt.

Prostitution är ett ämne som också får många att svalla över, de flesta tycker att den svenska ståndpunkten mot prostitution och för den sexköpslag vi har är rätt och bra, men de finns dem som arbetar för att få tillstånd en förändring, likt den som finns i Tyskland och Holland, jag tror inte de kommer att lyckas.

Så här på fredagen när man blickar tillbaka på veckan som gått så står partiledardebatten i Riksdagen i fokus, där överraskade Reinfeldt genom att så fullständigt tappa koncepten, borta var det statsmannamässiga uppträdandet, fram kom de gamla takterna från tiden som MUFF-ordförande.

Han till och med vände sig till svenska folket, speciellt till dom som sagt sig ge socialdemokraterna stöd i opinionsundersökningar, Sifo och andra, och menade att dom inte vet vad de stöder. Det tycker jag är fräckt gentemot människor som råkar tycka att andra politiska partier än Reinfeldts är bättre. Folk har väl rätt till sin egen uppfattning ?

Det är ett märkligt sätt att hantera det faktum att allt färre ger moderaterna sitt stöd - att i princip skälla på dom. Det visar samtidigt att Reinfeldt inte förstått att missnöjet utgår ifrån innehållet och de nu synliga konsekvenserna av regeringens förda politik. Det kan man inte skylla svenskarna för! En statsminister som agerar så kommer inte att lägga om kurs, utan fortsätta skälla på allt och alla.

I övrigt får vi väl glädja oss åt att det har vänt mot att dagarna blir allt ljusare. Fast det än så länge ser tusan så mörkt ut. Själv skall jag i helgen ta det lugnt och vårda min begynnande flunsa, det bästa med det är att det är legitimt att få slöaloss en stund i tv-fåtöljen och mysa.
Ha en trevlig helg alla läsare och bloggare!

onsdag 16 januari 2008

Lägg inte lagförslaget i byrålådan Nyamko!

I går fick jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ta emot ett lagförslag från regeringen egen utredare Eva-Maria Svensson professor i rättsvetenskap. Innebörden i det överlämnade lagförslaget är en lag mot att könsdiskriminerande reklam införs från 1 januari 2009. Konsumentombudsmannen föreslås ska se till att lagen följs och kunna meddela förelägganden om förbud mot tillexempel en annons. Allt sedan jämställdhetsministern tog emot förslaget har hon inte velat lämna några kommentarer i media. Anmärkningsvärt tycker jag. Tänker inte ministern göra något åt en utredning regeringen själv beställt. Om jag inte miss minner mig så var Nyamko själv tydligt kritisk i denna fråga innan hon blev minister - nu märkbart tyst.

Nej sätt lite fart nu jämställdhetsministern och visa vart skåpet skall stå. Du kan ju faktisk bidra till en positivt förändring - att kvinnor och män i vårt land slipper sexistiska och diskriminerande reklam. Vad väntar du på?

Barnsligt Reinfeldt!

Lyssnar just nu på partiledardebatten. Håller med Mona Sahlin om att statsminister, ja jag skriver statsminster Reinfeldt, för det är det han är, men efter hans inlägg nu på morgon så får man ju påminna sig om att det förhåller sig så. Det var ett märkligt inlägg, barnsligt på ett sätt som inte enligt min åsikt en statsminister bör vara. Partiledardebatt i riksdagens kammaren är inte som roliga timmen i småskolan! Det tyckte jag att Fredrik Reinfeldt gjorde den till.
Mona Sahlin var den enda av de två som beskrev den oro som många, familjer med flera faktiskt känner inför framtiden. Det finns fog för den oron, den politik som förts har gynnat de grupper som redan har det gott, medan andra har fått se hårdare och tuffare klimat, vem har råd att bli sjuk idag , med ytterligare en karensdag? Folk tycker att regeringen är taskig mot dem som inte lever på guldkant. Detta ser Mona Sahlin - det gör inte Reinfelt , han orkade inte ens kliva ur sandlådan idag. Det kan man begära om man innehar statsministerämbetet.
Han pratade om ödmjukhet, putsan säger jag!

tisdag 15 januari 2008

Könsneutrala äktenskap självklart

Det är självklart att vi ska se till att vi får en lagstiftning som innebär att äktenskapet inte gör någon skillnad på kön mellan dem som älskar varandra och vill manifestera det genom äktenskap. Det måste vara fritt för varje person att välja vem man gifter sig med. Det handlar om respekt för varje individ!

Dessutom är det en viktig förändring i samhället om vi hävdar, och det gör vi ju, att alla människor har samma värde.

Dessutom borde kyrkan välkomna en sådan förändring - om man vill hävda att man är en öppen kyrka till för alla.

Den gud jag tror på älskar nämligen alla sina barn - besinningslöst!

torsdag 10 januari 2008

Regeringens politik ger allt färre museibesökare!

Den socialdemorkatiska regeringen öppnade upp för alla att till kulturen genom att göra museibesöken fria. Detta innebar ett lyft för museierna men framförallt lockades många fler att besöka museierna. Så bytte landet regeringen som snabbt skrotade de avgiftsfria museibesöken. Resultatet av alliansregerignens politik kan vi i dag läsa om i bland annat DN.
De stora statliga museerna, som hade fri entré 2005 och 2006, tappade i fjol mer än 1,5 miljoner besökare sedan entréavgifterna återinförts. Värst drabbades Naturhistoriska riksmuseet och Moderna museet, som tillsammans tappade över 700.000 besökare jämfört med 2006.
Ytterligare ett område där utvecklingen går åt fel håll!

fredag 4 januari 2008

Upprörande att 112 inte funkade!

Foto: www.fotoakuten.se
Under julhelgen stannade jag och maken till för att handla en blomma i Plantagen affären vid Bergianska trädgården på väg till god vänner i Nacka. När vi väl inhandlat blomman och var på väg till bilen som stod på parkeringsplatsen faller en äldre kvinna handlöst i backen bakom oss.

Den äldre damen slår sig i huvudet, ett ögonbryn spräcks och blodet skvätter. Vi är ett par stycken som genast hjälper henne. Jag sitter med en pappersbit och trycker på såret så att det skall sluta blöda. Den gamla damen blir illamående och vi lägger henne på sidan. Hon har ont i ett ben och är allmän blek. Kvinnan är finsktalande och hennes dotter sitter bredvid och översätter. Min man ringer 112 får kontakt med en kvinna som lyssnar på vad som hänt som säger, ett ögonblick och lägger på luren !

Detta tror man inte är möjligt. Maken ringer 112 igen kommer denna gång fram till en av rösten att döma ung man. Maken försöker allt vad han kan beskriva var vi befinner oss, men lyckas inte nå fram med budskapen. Jag ber att få ta mobilen, även jag försöker ivrigt att tala om var vi är, nämner bland annat Bergianska trädgården, Roslagsbanan, Frescati och går till en vägskylt men då säger mannenSOS att vägen inte finns i hans navigator. Herregud hur svårt kunde detta vara, Bergianska vet väl varenda människa vad det ligger, vi är ju faktiskt bara 3 kilometer från Danderyds sjukhus säger jag med en allt högre och alltmer upprörd röst. Nu lägger jag på luren för jag kommer ingen vart.

Ringer snabbt upp 112 igen. Denna gång kommer jag fram till en kvinna, som säger att ambulans är på väg och att den går med rödljusen så fort den kan. Alldeles straxt hör jag syrenerna och ambulansen kommer. Det tog 20 minuter innan ambulansen kom. Hade denna gamla dam drabbats av tex en hjärtinfarkt så hade detta gått betydligt sämre.

Så här får det inte vara! Vi skall kunna lita på att när vi ringer 112, skall en ambulans komma så snabbt som möjligt! Resurser och organisation måste vara anspassat så att detta fungerar.
Allt annat är oacceptabelt!

Denna vår erfarenhet, som vi fick maken och jag gör oss, måste jag säga ganska så förfärade.
Här finns förbättringar att göra, definitivt.

Jag hoppas att den gamla damen fick god vård när hon väl kom fram och att allt till slut gick bra.
Vem du än är så har vi tänkt på dig.

Regeringens slakt på Komvux förödande!

Foto: www.fotoakuten.se
Skolverket kan nu redovisa vad regeringens besparingar med nästan en tredjedel inom KOMVUX har inneburit, hela 15.000 komvuxplatser har försvunnit!
Detta kan inte liknas vid något annat än ren slakt på KOMVUX!

Ett annat sätt att beskriva det är att 15.ooo vuxna har förnekats kompletterande utbildning som skulle ha gjort dem mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Det ansvaret vilar tungt på regeringen Reinfeldt!

I en artikeln i DN idag konstaterar en utredare vid Sveriges Kommuner och landsting, att statens snabba neddragningar har slagit hårt i kommunerna. Det har bland annat drabbat studerande som velat gå yrkesutbildningar.

I samma artikel visar också på en kommun, Göteborg där politikerna gått motsatt håll och på egen hand, trots minskade statsbidrag, istället satsat på KOMVUX, där har man haft ett fortsatt högt söktryck från studerande, framför allt yrkesutbildningar har ökat. Behöver jag säga att Göteborg styrs politiskt av socialdemokraterna !

I Stockholms stad, som bekant styrs av moderaterna (med stör av dess allians), där har man
låtit nedskärningarna i statsbidragen verka fullt ut. Resultatet av det går att läsa i artikeln,
att 3.177 sökande inte fullt ut fick vad de sökt under år 2007 och att 1.050 sökande blev helt utan komvuxutbildning. I artikeln får vi också veta att Stockholm stad har infört en betydligt restriktivare intagning och söktrycket har till årets intagning i januari minskat med 40 procent.

Detta visar klart och tydligt på en sak - att det har stor betydelse vem som politiskt styr!
Så även i min hemkommun Österåker där också KOMVUX platserna minskat i storlek med statsbidragen. Mycket oklokt tycker jag!

När maktbalansen skall delas svider det för den som måste dela med sig!


DN-debatt idag har ett antal professurer och filosofie doktorer satt samman en artikeln där de konstaterar att jämställdhet har en baksida. Denna baksida exemplifieras bland annat av att de kärleksförhållanden där könsrollerna avviker från det traditionella utsätts för stora påfrestningar. Med all respekt för dessa lärde så visar artikeln på hur svårt det är för alla, oavsett bakgrund att ändra på invanda beteenden. Men bara för att det är besvärligt utgör inte argument för att stoppa samhällsutvecklingen.

För det är klart att det är både jobbigt och besvärligt att ändra den skeva maktbalans som av tradition finns mellan män och kvinnor. Denna obalans har funnit i århundraden. Samtidigt missar debattörerna den baksida som många kvinnor befinner sig i tack vare den ojämlika könsbalansen. Den nedvärdering av kvinnor som kvinnor ut sats och utsätts för har de själva fått betala ett högt priset för. Det ser jag som ett betydligt större problem än att det finns män som tycker att det är besvärligt att tvingas dela makt och ansvar med kvinnor.

Samhällsförändringar har alltid varit omvälvande;
1884 Blev en ogift kvinna myndig enligt samma regler som en man.
1908 Gift kvinna får rätt att själv deklarera för sin inkomst.Rösträtt och valbarhet för gifta egendomsägande kvinnor i kommunala val.
1919Lika och allmän rösträtt och valbarhet i kommunala val och riksdagsval för kvinnor och män
1920 Gift kvinna blir myndig. Genom nya giftermålsbalken upphör makes målsmanskap och husbondeväldet. Till dess hade mannen haft förvaltningsrätt över boet, bestämmanderätt över bosättning och dyl samt rätten att föra hustruns talan.
1970 Särbeskattning mellan makar införs som huvudregel.
1987 Betänkandet ” Varannan damernas” om kvotering till statliga styrelser och nämnder etc.

Inte något av detta har föregåtts utan kamp. Idag är detta självklarheter och ses som naturligt.
Samhällsutvecklingen skall givetvis fortsatta mot ett samhälle där män och kvinnor har samma ansvar och samma möjligheter. Visst borde en sådan utveckling gå fortare det tycker jag också, men det viktigaste är att utvecklingen inte stoppas eller tillåts gå bakåt. Tyvärr finns anledning till sådan oro då landets jämställdhetsminister inte vill erkänna den ojämlika maktbalans som finns mellan män och kvinnor,dvs könsmaktsordning. Att vara jämställdhetsminister med sådan utgångspunkt är dömt att misslyckas.

Det finns dock ljuspunkter. Jag ser många unga fantastiska pappor som naturligt och med största självklarhet tar del av sina barns liv, dessa pappor blir allt fler och det inger hopp.
Dessutom så tror jag att dagens unga kvinnor inte är beredda att med sin utbildning och sin yrkeserfarenhet låta sin partner totalt strunta i s tex skötseln av det gemensamma hemmet, eller att ständigt stå tillbaka för sin partner. Jag tror att dagens unga i allt större utsträckning räknar med ett delar ansvar. Att stötta varandra. Jag är övertygad om, till skillnad från dagens DNdebattörer att äktenskap som lever mer jämställda är lyckligare. Att sedan en del i omgivningen tycker att det är märkligt det är bara beklagligt.

Sättet att se på delat ansvar mellan män och kvinnor tror jag till stor del är en generationsfråga.
Vi är så att säga alla barn av vår tid. De som vara unga på 40-talet där var samhällsnormen tydlig att kvinnans roll var att vara hemmafru och att bli försörjd av en man. Nu håller samhällsnormen så sakteligen på att ändras och det är en utveckling som behöver allt stöd den kan få inte minst genom politiker som vågar gå före.

Författarna till dagens DN-artikel menar att de inte kan bortse ifrån jämställdhetens baksida vill jag till avslutningsvis kontra med att säga, att vi kan inte heller bortse ifrån jämställdhetens gynnsamma framsida !

onsdag 2 januari 2008

Påven borde älska alla människor

Det verkar faktiskt till och med vara så att Påven inte ens respekterar alla människorna på vår jord. Detta skriver jag efter att ha läst en artikel i dagens Aftonblad om att Påven i ett tal ställt den traditionella familjen, dvs man, kvinna barn, mot de homosexuella. Utöver detta har påven
enligt artikeln sagt att det finns en direkt koppling mellan familj och världsfred. Ställer mig frågan vad Påven grundar detta uttalande på ? För om inte jag misstar mig så har de allra flesta krigen som pågår eller pågått i vår värld haft med religion att göra. Kan någon påminna sig om ett enda litet krig som pågår eller pågått som handlat om homosexualitet.

När jag var liten gick jag i frälsningsarmens söndagsskola i Jönköping. Där fick vi barn lära oss att gud älskade alla barnen, att gud tillhörde alla och att alla guds lamm verkligen inbegrep förbehållslöst alla.Detta präglar mig än idag. Kyrkan, dvs guds rum, det tillhör män som kvinnor heterosexuella som homosexuella, rik som fattig, osv. Utifrån detta kan jag aldrig acceptera att det tillexempel finns präster som vägrar prästviga kvinnor, eller vägrar viga homosexuella- enligt min uppfattning kan ingen kyrka förkasta någon människa, just av det skäl att vi alla är guds barn !
Men det gör Påven i Rom - han som skall stå närmast gud av alla människor, han inte bara förkastar utan dessutom beskyller de homosexuella som en faktor som försvårar fred på jorden.
Benediktus XVI visar med detta att han står långt ifrån den gud som jag fick lära mig om, den som älskar alla sina barn - för det gör uppenbarligen inte Benediktus. Det gör mig besviken!

Påvens högsta självklara uppgift som jag ser det borde istället vara att föra fram ett kärleksbudskap som det yttersta fredsbudskapet mellan alla folken i världen. Han om någon skulle på detta sätt kunna mäkla fred, och inte som nu peka ut några männsikor med annan sexuell läggning och skylla på dom. Genom sitt tal visar Påven på samma inskränkthet som kyrkan gjorde under inkvistationen när det var kvinnorna som pekades ut och brändes på bål som häxor. Skillnaden är att nu är det inte kvinnor som pekas ut, utan homosexuella.

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...