tisdag 22 december 2009

Önskar en riktigt God JUl och en ny regering!


Vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!
Men framförallt en ny regering.

I valrörelsen för snart fyra år sedan hamrades från borgerligt håll ut ett budskap om ett "utanförskap" som en borgerlig alliansregering skulle bekämpa. Då låg "utanförskapet", dvs arbetslösheten på knappa 4 procent, idag ligger arbetslösheten procentuellt många gånger högre, och ungdomsarbetslösheten tågar mot nära 30 procent. Nu talas det från borgerligt håll inte så mycket om något "utanförskap". Hur kan det komma sig ?

Då för fyra år sedan talades det mycket om förskräckliga vårdköer. Idag är vårdköerna större än när den borgerliga regeringen tillträdde. Varför är det så tyst, är det skillnad på köer och köer ?

Då talades det om att folk som var sjukskrivna i största allmänhet rent generellt sannolikt inte var så dåliga, rent av var de nog ganska lata. Idag när den borgerliga regeringen förändrade sjukförsäkringen utifrån sin generella uppfattning om lata människor, så jagas svårt cancersjuka ut att söka jobb. Kommer regeringen att säga , vår tro att folk var lata var fel, nu gör vi om och gör rätt - är det någon som längre tror att det kommer att ske ?

I Österåkers kommun där moderaterna styrt alldeles för länge tillsammans med små borgerliga partier, där ifrågasätts nu alltmer grundlagsskyddade rättigheter så som meddelarskyddet med ord som - personalen måste ju vara lojal sin arbetsgivare. Med sådan borgerlig politik kommer vi aldrig att få veta om gamla tant Svea blir vanvårdad, eller om en elev blir mobbad, då skall personalen knipa och vara lojal, mot sin arbetsgivare, dvs politiker som har makten! Kommer moderaterna någonsin känna lojalitet mot personalen och visa respekt för deras grundlagsskyddade rättigheter att kunna gå till media när något inte är rätt?

Det är svårt att låta bli att vara politiskt aktiv när samhället på flera punkter går åt fel håll.
Därför önskar jag mig och till er alla en riktigt God Jul, men framförallt en ny regering, en som är röd och grön precis som julens underbara färger!

tisdag 8 december 2009

Bra rutet Mona Sahlin!

Nu ryter Mona Sahlin till ! " Regeringens cyniska spel med sårbara människor måste upphöra! "
Och det går bara att instämma. Precis som Mona Sahlin påpekar så har det faktiskt redan från början varit fråga om ett cyniskt spel med sjuka människor.

Det har tagit tid innan konsekvenserna av allians regeringens politik fått genomslag, men nu har det i verklig mening satt sina bistra avtryck! Det är rent smärtsamt att läsa om alla dessa människor med diverse jobbiga sjukdomar som en del till och med nu avbryter sina behandlingar för att söka jobb. Inte tusan kommer det att leda till något bättre, varesig för individen eller för samhället. varför inte ge stöd och hjälp till människor så att de blir friska och kan komma ut i arbete, varför inte inse att ibland kan det ta tid att bli helt frisk. De som trots sin sjukdom ända till viss del jobbar, skall väl hyllas och inte kastas ur det arbetet för att söka ett nytt, det är ju fullkoligt absurt!

Kan bara konstatera att grunden till allt detta är att det är på detta sätt som regeringen Reinfeldt valt att finansiera skattesänkningarna. Nu är det mer än uppenbart vilka grupper i samhället som fått och alltjämt får betala.

Önskar mig en annan regering i julklapp, någon som kan ordna det ?

måndag 7 december 2009

Det är inget annat än cynisk politik!

Alliansen har hela tiden uttryckt en grundsyn om att det finns många sjuka som egentligen mycket väl kan arbeta istället , dvs folk myglar och är slöa. Så har de borgerliga allianspartierna låtit i gemensam megafon i flera år. Nuvarande talman Per Westerberg uttryckte det så här: Här gör vi det något lönsammare att arbeta än att vara sjuk och det tror jag är en bra moral för arbetslinjen". Det han missade i sammanhanget är att det är väl ändå hälsan som är dålig hos sjukskrivna inte arbetsmoralen! Men det förklarar varför alliansens regering nu jagar svårt sjuka .

Det som händer nu, är att den s k "verkligen" slår tillbaka . Det vill säga de människor som alliansen såg som lata och myglande visar sig nu faktiskt vara sjuka på riktigt. En del har cancer eller andra livshotande sjukdomar, en del är sjuka men skulle bli friska om de fick kurera sig för att sedan kunna komma åter. En dela v de svårt sjuka har ett jobb, men tvingas ända söka ett nytt. Det är dessa människor som socialdemokraterna såg redan 2005, det var dessa människor som många remissinstanser såg och därför slaktade regeringens förslag. 2007 varnade Försäkringskassan och generaldirektören lämnade sitt uppdrag i protest. Nu sitter regeringen med " verkligenheten", vackert i knät, och vad gör dom:

Först skyllde regeringen på Försäkringskassan Sedan uttalade de som Gunnar Axén(m) att det aldrig var meningen att det skulle bli så här. Ansvarig minister skyller på att remissinstanserna inte kunnat förutse detta. Upprörande alltihop Det är bara att konstatera att alliansregeringen tar inte ansvar för konsekvenserna av sin egen politik.
Och sedan har vi alla som blir utförsäkrade och som kanske inte hinner få sina pengar i janauri, något som alliansregering lovat ordna hur länge som helst.

En regering som beter sig på det här sättet ska inte få fortsatt förtroende !

torsdag 3 december 2009

En hyllning till alla sunda män!

Läser just om barnen i frälsningsarmens förskola i Småland som utsatts för övergrepp av sin manlige förskollärare. Det är hemskt och fruktansvärt på alla sätt och vis. Sedan läser jag en befriande härlig artikeln under rubriken "de goda männen är många- de behövs, och kan inte annat än att stämma in. Mitt i all diskussion om pedofiler, och för den delen om sexköpare, prostitution, människohandel med mera, så måste man komma ihåg, just det att de goda, de sunda männen är många och de som inte är det är betydligt färre. Jag vill med detta inlägg verkligen hylla alla sunda härliga män. Ni behövs i förskolan som goda förebilder för alla barn. Ni behövs i debatten om sex, om sexköp, om prostitution etc. Det finns en del män som behöver få höra av alla er sunda män hur ni som män resonerar, när det gäller sex och när det gäller relationer, jag tror att det kan hjälpa en och annan vilsen själ, och därmed bespara smärtan av en hemsk upplevelse för ett litet barn.

Ni behövs - alla sunda härliga män!

onsdag 2 december 2009

Regeringen borde sluta jävlas med folk!

Läser just nyheterna på nätet och blir allt mer förbaskad över hur saker och ting blivit ! Nu jagas svårt cancersjuka ut för att söka jobb! Detta är fullkomligt absurt! Var har humanismen och omtanken om varandra tagit vägen? Som medborgare har vi alla både skyldigheter och rättigheter. Skyldighet att dra vårt strå till stacken, att jobba, försörja sig själv ingår liksom i rollen att vara vuxen. Problemet idag med det höga arbetslösheten är att det inte finns tillräckligt med jobb! Det är inte de arbetslösas fel att det är så!
Samhället måste finnas där den dag, vi blir allvarligt sjuka och behöver stöd. Då är det inte okej att jaga svårt cancersjuka ut på marknaden för att söka jobb , då skall dessa patienter få stöd, hjälp så att deras återstående tid i livet blir så bra som möjligt. Kraven på någon som är frisk, och kraven på någon som är allvarligt sjuk kan inte vara samma! Att bara komma på tanken att jaga dessa cancersjuka människor visar på en människosyn som är förskräcklig!

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...