torsdag 28 januari 2010

Så här ser jag det - Österåker måste ges nya möjligheter

Min önskan är att vi Socialdemokrater i Österåker tillsammans driver en tydlig politik som ger väljarna ett lika tydligt svar på varför de ska ge oss sin röst i valet.

För att klara det måste vi få fler väljare att uppfatta oss som ett attraktivt alternativ till den förda borgerliga politiken. Då krävs det att vi alla är aktiva, engagerade och närvarande där människor befinner sig.

Vår politik ska rymma både hjärta och hjärna. Ekonomi i balans måste tillexempel hänga samman med att det finns resurser och lärartid för alla barn. Vi skall vara de största motståndarna mot en kortsiktig politik som ensidigt prioriterar skattesänkningar som finansieras genom nedskärningar och som ger kortsiktiga pengar i plånboken på bekostnad av barnens framtid, eller på bekostnad av att äldre far illa inom omsorgen, eller genom en dålig personalpolitik.

Socialdemokratin i Österåker ska stå för en balanserad klok och ansvarstagande politik där skattenivån är rimlig och kvalitén i välfärdsutbudet hög. Ett Österåker som tillåts utvecklas. Därför måste Österåker ges nya möjligheter, så ser jag det!
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

tisdag 26 januari 2010

Nymoderat jämställdhet klingar falskt


Nu går det undan på moderata kansliet. Det ena utspelet efter det andra slängs bokstavling ut. Frågan är efter Schlingmans utspel om ny moderat jämställdhetspolitik, om moderaterna själva, och deras företrädare och medlemmar längre händer med i högerkurvorna.

Roade mig med att gå in på moderaternas webbsida och sökte på kvotering. Där står fortfarande att moderaterna är MOT kvotering, trots att Schlingman härom dagen påstod att moderaterna nu gjort en omsvängning och är FÖR en kvotering och kan tänka sig införa kvotering i bolagsstyrelser 2014. Det kan man kalla för en riktig U-sväng!

Efter att regeringen Reinfelt under sin regeringstid snarare har motarbetat jämställdheten, så är det intressant att läsa Hillevi Engström moderaternas jämställdhetspolitiske talespersons så kloka ord om de underliggande strukturer som gör samhället ojämställt. Det visar att det trots allt finns några moderater som ser grundproblemet.

I Dagens Brännpunkt, Svd granskar Claes Borgström, socialdemokraternas jämställdhetspolitiske talseperson, och tidigare Jämo moderaternas senaste utspel om jämställdhet. Moderaterna missar målet - kan verkligen hålla med. Under hela Reifeldts regeringsperiod så har inte jämställdhetspolitiken hållt samman. Beslut har fattats som varit direkt motverkande och snarare ökat obalansen mellan kvinnor och män, skattesänkningarna som till största del gynnat män, vårdnadsbidraget, minskat kravet på lönekartläggningar, etc, etc.

Har också noterat hur tyst det är från landets jämställdhetsminister. Hon är efter Schlingmans utspel helt bortdribblad , rent av akterseglad. Och det är kanske inte så konstigt, då hon redan från dag ett gjorde klart att hon inte är feminist och heller inte ser några bakomliggande strukturer som förklarar obalansen mellan män och kvinnor, utan för henne räcker det med att vara liberal.

Folkpartiet har alltid varit det borgerliga parti som jämte socialdemokraterna drivit och engagerat sig i jämställdhetsfrågorna, behöver väl bara nämna Bengt Westerberg som kommer alla ihåg. Det utspel som nu Schlingman och moderaterna nu gör - borde därför ha varit folkpartiets kan jag tycka.

LÄs fler kommentarer
In your face

måndag 18 januari 2010

En insats för Haiti

Det som händer nu i jordbävningsdrabbade Haiti är hemskt. Finner inte ord för vad jag känner när jag läser och ser på TV alla döda och skadade. Ville göra något, så jag har precis skänkt lite pengar till Läkare utan gränser. Det kan du också göra.

Läs mer på In Your Face

måndag 11 januari 2010

Nytt år och nya förutsättningar

God fortsättning på nya året!

2010 är inte vilket år som helst, det är valår. Redan nu börjar de politiska partierna forma sina lag och sin politik. En omtumlande och spännande tid minst sagt. På många sätt kan man säga att framtiden formas nu. För det är nu som partiernas visionerna plockas fram och metoderna för att nå det önskade prövas och omprövas.

I Österåker har provval genomförts för första gången i arbetarekommunens historia. Det är ett rådgivande provval och slutligt ställningstagande gör medlemmarna vid medlemsmötet i slutet av januari. Nu när valberedningen presenterat resultatet, vill jag här på min blogg uttrycka hur glad och stolt jag är över att medlemmarna i Österåkers arbetarekommun gett mig ett ökat förtroende, i ett rådgivande provval. Det känns stort.

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...