lördag 27 augusti 2011

Äntligen skateboardpark i Åkersberga

















Idag lördag 27 augusti invigdes Skatebordparken i Åkersberga. Det tycker vi socialdemokrater är jätteroligt, på plats fanns, Ann-Christine Furustrand (S) kommunalråd i opposition och Klas Göran Wändelsjö (S) gruppledare och 2:e vice ordförande i Kultur och utbildningsnämnden.

Skateboardparken är något som stått på vår önskelista och nu står den äntligen här. Det är riktigt bra och roligt !

Vi hade gärna sett fler bänkar, än de två träbänkar som nu finns så att det finns plats för en publik att se på. Likaså är det bra om belysning kommer till nu när det börjar gå mot höst och det blir lite mörkare.

Det finns helt klart potential att utveckla parken vidare. men idag är vi glada för att det finns, det känns toppen ! Hoppas att många föräldrar tar chansen och går hit för att titta på alla duktiga ungdomar.








onsdag 17 augusti 2011

Äntligen avgiftsfritt trygghetslarm!

 En seger för alla som kämpat för avgiftsfria trygghetslarm!

Genom beslutet i kommunstyrelsen i måndagskväll, kommer egenavgiften för trygghetslarm från och med 1 december att försvinna. Trygghetslarmen blir därmed äntligen avgiftsfritt ! Beslutet har mycket positiv påverkan för alla äldre som har trygghetslarm idag och för dem som kommer att behöva det i framtiden.
Som socialdemokrat är jag mycket glad och nöjd över att vi äntligen fått med alla partier till slut, om att ta bort avgiften för trygghetslarm. Tiden var uppenbarligen mogen för att kunna mötas i denna viktiga fråga.

Det visar att det lönar sig att driva frågor, även om det ibland kan ta väldigt lång tid. Något som socialdemokraterna i Österåker har gjort. Vi har verkligen kämpat för att kommunen skall erbjuda äldre ett avgiftsfritt trygghetslarm just för att det är så viktigt för de äldre som bor hemma och som behöver den trygghet som larmmöjligheten ger.

Vi socialdemokrater har mött hårt motstånd från samtliga borgerliga partier, som under årens lopp ett flertal gånger röstat ned vårt förslag om att avskaffa avgiften. Det har varit många tuffa debatter i KF och nämnder samt på gator och torg. Därför känns det som en seger för oss som parti, som främst drivit frågan under årens lopp. Men framförallt är det en seger för alla äldre med behov av trygghetslarm.

torsdag 11 augusti 2011

Det sägs att ett brev betyder så mycket - jag hoppas det stämmer!

Bärbar dator till alla lärare i Österåkers kommun


I dag har jag inlämnat ett brev till Michaela Fletcher Sjöman (M) kommunalråd , Elisabeth Gunnars kommunalråd och ordf i kultur och fritidsnämnden (Fp) samt till Kenneth Netterström (M) ordf produktionsstyrelsen. I brevet förslår jag att Österåkers kommun snarast undersöker möjligheten att göra som kommunledningen i Sigtuna kommun gjort nämligen att ge alla lärare en bärbar dator.

Läs brevet nedan;

"Till


Michaela Fletcher Sjöman, kommunalråd (M)
Kommunstyrelsen

Elisabeth Gunnars, kommunalråd (Fp)
Kultur- och fritidsnämnden

Kenneth Netterström ordf (M)
Produktionsstyrelsen

Österåkers kommun
2011-08-11

Bärbar dator till alla lärare i Österåkers kommun

Kommunledningen i Sigtuna kommun (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet) gör nu en offensiv extra satsning på bärbara datorer till samtliga lärare, från förskoleklass till årskurs nio. På så sätt får lärarna ett personligt verktyg som kommer att underlätta deras planering, undervisning och administrativa åtaganden. Visst låter det som en god idé.

Nu föreslår jag med detta brev att vi i Österåker skyndsamt tittar närmare på ett sådant förslag. Hur en liknande satsning som den i Sigtuna kan genomföras här i Österåker.

Själv kommer jag att ta kontakt med Sigtuna kommun och för att höra hur dom kommer att genomföra detta.

Vår kommun skall dessutom bli Stockholms läns bästa skolkommun och då måste vi någonstans börja. Den satsning som alliansen lagt i budgeten har så vitt jag vet ännu inte nått ut till kommunens skolor. Då passar ju en sådan här satsning alldeles extra utmärkt in som ett första steg i en IT-satsning. Det och kan även ses som ett litet bidrag till att börja resan att nå målet om bästa skolkommun.

Vänliga hälsningar

Ann-Christine Furustrand (S)
kommunalråd i opposition

onsdag 10 augusti 2011

Ljuvliga sommaren - åter till vardagen

Nu är den sk vardagen här igen. Går igen alla papper och försöker följa upp en del tankar och idéer. Givetvis tänker jag fortsätt att berätta om det politiska livet här i Österåker på min blogg. Nu är det bara att förbereda sig för d sk vardagen - för nu är den här! Jag längtar efter att åter träffa partikamrater, medborgare, personal, och andra politiska företrädare för att åter sätta fart igen.

Det har varit skönt att kunna vara lite mer ledig, varva ned, även om telefonen alltid är på, och en och annan arbetsinsats har det blivit emellanåt ändå. Det har stundtals varit svårt att riktigt kopppla av, men jag har försökt. Min mamma avled och begravdes i slutet av juni, så det har naturligtvis påverkat mig en hel del. Då känns det extra viktigt att försöka ladda batterierna för att kunna hålla igång när allt åter startar upp. Så är det sannolikt för alla, men jag känner att det mer än någonsin har varit så för mig denna sommar.

När sommaren passerat och vardagen kommer och det blir lite mörkare då är det inte så dumt att ha lite härlig sommarminnen att tänka tillbaka på.



En del sådana minnen har jag förevigat. Köpte en ny digital hybridkamera för några veckor sedan och den har jag användt flitigt. 








Var några dagar i den svenska fjällvärlden och givetvis fick den nyköpta kameran hänga med. Tänk vad vackert land vi bor i, vilken natur, här några försök att föreviga detta.


Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...