måndag 17 december 2007

Vill inte betala rikas sänkta förmögenhetsskatt

Jag tillhör de tjejer som trots att det svider i det socialdemokratiska hjärtat ändå pensionssparar, inte mycket men ändå. Det har jag gjort i några år och kunnat dra av detta i deklarationen. Är långt ifrån välbeställd, men jag äter mig mätt och bor i en tvåa i Stockholms län. Nu skall regeringen Reinfelt finansiera sin skattesänkningar för rika genom att tillexempel se till att jag med flera, läs många tjejer, inte längre skall få dra av pensionssparandet. Där gick mina semesterpengar kan jag säga, och det är jag inte glad över.
Och därtill görs detta för att de som tjänar oändligt mycket mer skall få ännu fetare plånbok.
Så skapar en regeringen med mening ökade klyftor i samhället. Vad då nya moderater ! Löjligt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver: "Är långt ifrån välbeställd, men jag äter mig mätt och bor i en tvåa i Stockholms län."

Vart vill du komma med den meningen?

Vet att du är gift med en fd. riksdagsledamot som har bra pension, bor i en bostadsrätt, åker till fjällen flera gånger om året samt utomlands.

Det låter inte trovärdigt det du skriver.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Anonym´. Det jag menar är precis som där står, jag äger ingen hiskelig hög med pengar, jag bor inte i någon vräkig villa, men jag klarar mig hyggligt bra ändå. Och jag är irriterad över att jag liksom många tjejer som inte haft direktörslöner och som pensionsparat nu inte skall ges samma möjlighet att göra skatteavdrag, för att moderaterna och dess regering dragit in den möjligheten för att kunna finansiera lägre förmögenhetsskatt, dvs gynna dem som verkligen sitter på en stor hög pengar.

När det gäller min man, så är han pensionär, och f d riksdagsman det gör oss inte rikast i pengar utan i kärlek till varandra. Och min kritik till regeringens orättvisa politik som ständigt gynnar de allra rikaste i samhället kvarstår, även om du, anonym inte delar den uppfattningen. Men du får gärna försöka försvara en sådan fördelningspolitik.

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...