tisdag 12 juni 2007

Nu ökar skillnaderna

Foto: www.fotoakuten.se

LO;s undersökning visar på rekordhöga inkomstskillnader. Allra mest har den ekonomiska maktelitens inkomster ökat. Bland de 50 verkställande direktörerna, som ingår i LO:s undersökning, ligger snittinkomsten nästan 41 gånger högre än för den genomsnittlige industriarbetaren. Lägg därtill regeringen Reinfeldt som ytterligare plussat på inklomsterna för samma målgrupp med lägre fastighetsskatt osv. Jag gissar att vi inom snar framtid kommer att få se rapporter som visar att Sverige slagit in på en helt ny väg där skillnaderna i samhället ökar. Jag oroar mig för vad det innebär med ett tudelat Sverige och med en regeringen som understöder en sådan utveckling. Förbaskad blir man när högerpolitiker och den ekonomiska makteliten dessutom har mage att skylla på vanliga löntagare när de oroar sig för inflation och sämre tider.

1 kommentar:

Jonas Möller sa...

Ja, vad tror du egentligen att tudelningen mellan dessa 50 vd:ar som ingick i undersökningen och oss övriga 9 miljoner svenskar innebär? Utveckla gärna!

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...