torsdag 20 december 2007

Röllingby gymnasium slås itu!


I går var det sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskotts i Österåkers kommun. Då beslöt sig moderaterna för att dela Röllingby gymnasium i Åkersberga. De yrkesförberedande programmen skall nu flyttas till de fastigheter som skall byggas om, som Armada äger på Näsvägen 15-17. Kvar i Röllingby gymnasium blir programmen med de teoretiska ämnen. Röllingby gymnasium får enligt oss socialdemokrater därmed en helt ny inriktning då den inte längre är en sammanhållen skola där både elever som läser teoretiska ämnes och praktiska går i samma skola.

I Österåkers kommun har nyligen inrättats en s k produktionsstyrelse. Den har alldeles nyligen tagit upp frågan om gymnasiet och i enighet uttalat sitt stöd för en sammanhållet gymnasium och varit väldigt kritiska mot den politiska kommunledningen som inte fört någon dialog med produktionsstyrelsen i frågan.

Ingela Gardner Sundström kommunalråd (m), menade på kommunstyrelsens arbetsutskotts möte i går att produktionsstyrelsen inte har att göra med denna fråga utan att detta enbart är en lokalfråga och tänker endast låta kommunstyrelsen och kommunfullmäktige få ta del av informationen om att beslutet nu har fattats.

Mins lutsats är att I Österåker fattas beslut i en snäv krets, dvs i armlängs avstånd till kommunalrådet Ingela Gardner Sundström (m). Om det finns åsikter inom politiken som bland medborgarna till stöd för en sammanhållen gymnasieskola tas ingen som helst hänsyn till.

Helt otroligt, men tyvärr sant.

3 kommentarer:

Anonym sa...

tja.. jag går mitt andra år på El-linjen i röllingby.. min lärare har berättat för oss tidigare den här veckan att vi ska flytta och Alla tyckte att det var skit dåligt.. varför måste dom splitta på alla elever? det är ju as korkat.. så jävla värdelöst beslut.. om det är så att skolan måste flytta runt elever och böka omkring och fucka till allt så borde dom ha slutat ta in elever förra året.. eleverna i åk.3 hinner gå ut innan flytten och sen hade inte någon varit tvungen att byta lokaler.. skol-ledarna eller vad dom som bestämmer över skolan nu kallas visste väl om att stället skulle rivas.. (eller vad det nu är..) dåligt gjort..

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej !
Jag håller med dig, detta är urdumt att splittra Röllingby. Jag sitter i kommunstyrelsen för socialdemokraterna därför kan jag berätta för dig att vi kämpar för att detta inte skall ske, men tyvärr så vill de partiern som styr i Österåker att en delning skall ske. I kommunstyrelsen senast 14 januari var frågan uppe,
vi ville att frågan om en delning av Röllingby skall upp för beslut i Kommunfullmäktige för vi ser att det handlar om hela skolans innehåll, det är inte en lokalfråga, men den borgerliga majoriteten såg detta som ett lokalärende och ville inte vid detta tillfälle diskutera detta mer. Jag tror och hoppas vi skall kunna pressa på för att få tillstånd att frågan om Röllingsbyskolans innehåll skall beslutas i kommunfullmäktige, då kan ju alla ta del av allas argumentation, och det tror jag är en bra sak. Om vi fixar det, så lovar jag att blogga om när det blir.

Anonym sa...

Jag tycker det låter fett najs. //Rb elev

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...