måndag 25 maj 2009

Hungriga vargar jagar inte alltid bäst!

Idag ber Expressen Wanja Lundby Wedin om ursäkt. Anledning är att en av Expressen reportrar har trott sig intervjuat/ställt några frågor till en person som reporten trodde var LO-ordföranden, svaret har publicerats och citerats, även bild på den okända damen har tydligen publicerats.
Nu ber chefredaktören om ursäkt. Och det får man väl säga är på plats att det görs. Men händelsen ter sig ändå intressant. Jag får intrycket av att det just nu pågår ett s k drev riktat mot Wanja Lundby Wedin, och när då Expresen är så het på gröten att en reporter lyckas intervjua fel person plus ta en bild på densamme och därtill publicera detta - det är troligen några granskande led från att frågorna ställs till publicering - och ingen reagrar - utan det publiceras - så säger det mig tydligt att det finns ett drev riktat mot LO ordföranden - och då får man konstatera att hungriga vargar jagar inte alltid bäst!
Min andra fundering är varför detta drev görs ? Att makten även inom facket skall granskas är självklart. Men Expressens fadäs visar tydligt på desperationen att hitta något som kan kleta sig fast på målet - Wanja Lundby Wedin. Det är skillnad på att granska och att jaga.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...