tisdag 19 maj 2009

Maktfullkomliga Täbymoderater

Moderaterna i Täby struntar helt i kammarrättens dom. Nu har kommunstyrelsen beslutat att låta Tibble gymnasium även fortsättningsvis drivas i fristående regi - trots kammarrättens dom om det motsatta.

För den som glömt historien så var det som så att 2007 sålde Täby kommun, under ledning av kommunstyrelsens ordförande som då var, om jag inte miss minner mig, Filippa Reinfeldt, Tibble gymnasium såldes för 9,2 miljoner kronor till bla skolans tidigare rektor. Två år efter att köpet slog kammarrätten fast att köpet varit olagligt eftersom det sålts till ett pris långt under marknadsvärdet.

Många har sannolikt sett kammarrättens dom som att kommunen nu ska rätta det felaktiga köpet. Men så är nu inte fallet. Moderata, Filippa Reinfeldts vänner och förtrogna i Täby tänker uppenbarligen inte låta sig styras av någon kammarrätt. Nej då, i denna kommun har moderaterna egen majoritet, med 53 procent i väljarstöd. Och då tas inga intryck hur mycket kammarrätt man än kommer farande med.
Hur länge orkar Täbyborna (m)ed dom????
Och grattis ni som köpte min gamla skola, ni har gjort ett klipp- det är väl det som den moderata skolpolitiken numera går ut på!

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...