torsdag 7 maj 2009

Varför inte Nyamko Sabuni skylla på svininfluensan när du ändå håller på!

Foto: http://www.fotoakuten.se/
Dagens roligaste, eller ska man säga mest beklämmande finns att läsa i dagens Svenska Dagblad. Där jämställdhetsminister Nyamko Sabuni kommer med en alldeles egen och nybakad tes om att anledning till att näringslivet inte släppt in så många kvinnor är att näringlivet varit alldeles för upptagen med lågkonjunkturen! Häpp ! Vad konstigt, att ingen annan tänkt på det !
Tillåt mig att undra varför var det inte högre siffror under högkonjunkturen? Eller skall vi ta och skylla på svininfluensan när vi ändå håller på Sabuni ?

Tacka vet jag att det lite längre ner i artikeln kommer något klokt och vettigt. Claes Borgström som verkligen kan jämställdhetsfrågorna, tycker att regeringen är på tok för tam. Han är utifrån det besviken men inte förvånad över utvecklingen. Samtidigt ropar inte Claes Borgström på kvotering och lagstiftning som en första lösning, han säger:
–Nej det gör vi inte. Men om vi kommer till makten vid nästa val kommer vi öka trycket omgående på näringslivet. Om det leder till resultat utan lagstiftning desto bättre. Men lyckas inte närings-livet lösa det här på egen hand blir kvotering ofrånkomligt, säger Claes Borgström.

Härligt !

2 kommentarer:

Peter Rogneholt sa...

Fixa till rubriken, jag förstår inte vad du menar.

Ann-Christine Furustrand sa...

Läs inlägget igen så kanske det klarnar. Vänliga hälsningar

Torgmöten på Storängstorget i Åkersberga

Gänget som stod å Storängstorget i Åkersberga i lördags, 2 juni. Det var mycket trevligt och tack för alla samtal från våra medborgare. S...