Fortsätt till huvudinnehåll

Varför inte Nyamko Sabuni skylla på svininfluensan när du ändå håller på!

Foto: http://www.fotoakuten.se/
Dagens roligaste, eller ska man säga mest beklämmande finns att läsa i dagens Svenska Dagblad. Där jämställdhetsminister Nyamko Sabuni kommer med en alldeles egen och nybakad tes om att anledning till att näringslivet inte släppt in så många kvinnor är att näringlivet varit alldeles för upptagen med lågkonjunkturen! Häpp ! Vad konstigt, att ingen annan tänkt på det !
Tillåt mig att undra varför var det inte högre siffror under högkonjunkturen? Eller skall vi ta och skylla på svininfluensan när vi ändå håller på Sabuni ?

Tacka vet jag att det lite längre ner i artikeln kommer något klokt och vettigt. Claes Borgström som verkligen kan jämställdhetsfrågorna, tycker att regeringen är på tok för tam. Han är utifrån det besviken men inte förvånad över utvecklingen. Samtidigt ropar inte Claes Borgström på kvotering och lagstiftning som en första lösning, han säger:
–Nej det gör vi inte. Men om vi kommer till makten vid nästa val kommer vi öka trycket omgående på näringslivet. Om det leder till resultat utan lagstiftning desto bättre. Men lyckas inte närings-livet lösa det här på egen hand blir kvotering ofrånkomligt, säger Claes Borgström.

Härligt !

Kommentarer

Peter Rogneholt sa…
Fixa till rubriken, jag förstår inte vad du menar.
Läs inlägget igen så kanske det klarnar. Vänliga hälsningar

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…