torsdag 10 september 2009

Expressen avslöjar de nya moderaterna som gamla

Högst intressant. Expressen har kommit över internt material hos de nya moderaterna som visar att de hela tiden haft som syfte att skapa en låglönemarknad i Sverige. Det vill säga precis som de gamla moderaterna strävat efter hela tiden. Skillnaden mellan de nya moderaterna och de gamla är igentligen enbart att de gamla moderaterna sa precis vad de tyckt och menade rakt ut, medans de nya moderaterna första innan de säger något tar kontakt med en PR-byra innan de förnekar allt om vad de själva innerst inne tycker.
Det är alltså fasaden som är ny i det s k nya moderaterna - inte innehållet.
Fint att det äntligen kom fram. Nu behöver inte moderaterna låtsas längre - ni kan komma ut !

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte riktigt sant, Expressen tar enbart hänsyn till lön före skatt. "Reservationslön efter skatt" är fortfarande densamma (eller rentav högre) vilket innebär att den disponibla inkomsten är oförändrad (eller större).

Claes Muschkin sa...

På det sättet har de alltså fasadbyggandet gemensamt med ett annat parti lite till höger om M...

Anonym sa...

Trodde det var facken och arbetsgivarna som genom kollektivavtal och avtalsrörelse beslutade om minimilöner, inte finansdepartementet.

Kan ju tro att det är första april idag... man kan ju undra vad de hade tänkt göra med den hemliga planen sen, alltså skulle man bara posta den till fack och arbetsgivare och säga "hej vi tänkte ni skulle sänka lönerna nu".

Hela historien är ett skämt.

Anonym sa...

Självklart har det varit så hela tiden !!
fredrik reinfelt har också talat om höjning av lägstpensionerna som en PRICKSÄKER REFORM.
Det stämmer. den som aldrig arbetat fick 300kr i månaden den som har minsta möjliga ATP-poäng fick enbart 38 kr.
Pricksäkert till rikemansfruarna som aldrig haft en tanke på att arbeta.vanliga kvinnor födda efter 1930 har 90% ATP-poäng.Alltså PRICKSÄKERT till de som redan har och aldrig behövt arbeta ihop någon egen pension.
Sådana är moderaterna men även Jan Björklund och Maud Olofsson använder sig av daessa metoder. använder sig

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...