Fortsätt till huvudinnehåll

Expressen avslöjar de nya moderaterna som gamla

Högst intressant. Expressen har kommit över internt material hos de nya moderaterna som visar att de hela tiden haft som syfte att skapa en låglönemarknad i Sverige. Det vill säga precis som de gamla moderaterna strävat efter hela tiden. Skillnaden mellan de nya moderaterna och de gamla är igentligen enbart att de gamla moderaterna sa precis vad de tyckt och menade rakt ut, medans de nya moderaterna första innan de säger något tar kontakt med en PR-byra innan de förnekar allt om vad de själva innerst inne tycker.
Det är alltså fasaden som är ny i det s k nya moderaterna - inte innehållet.
Fint att det äntligen kom fram. Nu behöver inte moderaterna låtsas längre - ni kan komma ut !

Kommentarer

Anonym sa…
Inte riktigt sant, Expressen tar enbart hänsyn till lön före skatt. "Reservationslön efter skatt" är fortfarande densamma (eller rentav högre) vilket innebär att den disponibla inkomsten är oförändrad (eller större).
På det sättet har de alltså fasadbyggandet gemensamt med ett annat parti lite till höger om M...
Anonym sa…
Trodde det var facken och arbetsgivarna som genom kollektivavtal och avtalsrörelse beslutade om minimilöner, inte finansdepartementet.

Kan ju tro att det är första april idag... man kan ju undra vad de hade tänkt göra med den hemliga planen sen, alltså skulle man bara posta den till fack och arbetsgivare och säga "hej vi tänkte ni skulle sänka lönerna nu".

Hela historien är ett skämt.
Anonym sa…
Självklart har det varit så hela tiden !!
fredrik reinfelt har också talat om höjning av lägstpensionerna som en PRICKSÄKER REFORM.
Det stämmer. den som aldrig arbetat fick 300kr i månaden den som har minsta möjliga ATP-poäng fick enbart 38 kr.
Pricksäkert till rikemansfruarna som aldrig haft en tanke på att arbeta.vanliga kvinnor födda efter 1930 har 90% ATP-poäng.Alltså PRICKSÄKERT till de som redan har och aldrig behövt arbeta ihop någon egen pension.
Sådana är moderaterna men även Jan Björklund och Maud Olofsson använder sig av daessa metoder. använder sig

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…