fredag 2 oktober 2009

Fingra inte på yttrande- och meddelarfriheten!

I takt med sämre ekonomi blåser det allt kallare vindar i organisationen i kommunen Österåker. Det finns indikationer på att personalen känner sig pressad och att chefer inte alltid har klart för sig vad yttrandefriheten och meddelarfriheten innebär. Detta är menar jag olyckligt och bör åtgärdas snarast. Därför har jag i en motion föreslagit att information om yttrandefriheten samt meddelarfriheten läggs ut på kommunens hemsida( Se Eslövs kommun gott exempel). Men också att kommunens chefer, alla nivåer ges utbildning/information om vad yttrandefriheten och meddelarfriheten innebär. Österåkers kommun tycker jag också sak till sin personal, förtydligare deras rättigheter inom ramen för yttrande friheten som meddelarfriheten.
Frågan kommer snart upp och i svaret läser jag att den borgerliga majoriteten(moderaterna mfl) enbart hänvisar till att kommunen skall utforma en kommunikationspolicy - jaha ja - då är det väl väldigt bra om man antar motionen så att det blir något innehåll i policyn som skall tas fram!

3 kommentarer:

Mary sa...

Synd att jag inte ännu sitter i kommunfullmäktige...

Ann-Christine Furustrand sa...

Intressant kommentar, frågan är bara hur du hade agerat. Sett till att personalen håller sig på matten och tystanar, eller ser till att värna om deras yttrande och meddelarfrihet ??

Anonym sa...

varfor inte:)

Torgmöten på Storängstorget i Åkersberga

Gänget som stod å Storängstorget i Åkersberga i lördags, 2 juni. Det var mycket trevligt och tack för alla samtal från våra medborgare. S...