Fortsätt till huvudinnehåll

S-oppositionsledarna träffades på Ramsö

Oppositionsledarna från Täby Conny Fogelström, Waxholm, Katherine Lindqvist, Danderyd Catharina Melian, Elisabeth Björk Norrtälje, Lidingö Mårten Dahlberg och så vi från Österåker Ann-Christine Furustrand, samt Rosita Olsson Palmberg pol sekr ( saknades denna gång Jaana Tilles från Vallentuna) träffades idag i Waxholms kommun på vackra Ramsö hos Katherine Lindqvist.


Vi hoppade ombord på en av Vaxholmsbolagets små båtar från bryggan i Waxholm och ställde färden mot vackra Ramsö. Där mötte Katherine oss och lotsade oss hem till sig.

Vi S oppositionsledare träffas numera kontinuerligt för erfarenhetsutbyte och för att stötta varandra i vår roller. Så har vi dessutom väldigt trevligt när vi träffas. Just nu besöker vi varandra i de egna hemkommunerna, det är också ett sätt att lära sig mer om kommunerna i Stockholm nordost.

En trevlig lunch som bestod av hemma gjord mycket god fisksoppa med nybakat bröd och så en massa diskussioner om hur vi kan jobba tillsammans - det saknas inte idéer precis, det kan jag lova.


På vägen hem passade jag och Rosita på att göra ett extra studiebesök till Savelsö, i Österåkers kommun där många vill bygga både hus och bryggor med bryggdäck, på sina håll mycket bryggtätt konstaterade vi. Intressant att se i verkligheten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…