Fortsätt till huvudinnehåll

Dags införa hundkörkort?

www.friabilder.se
Mötet med en hund skall givetvis vara positivt, och i de flesta fall är det så. Hunden är människans bäste vän det kan jag som f d hundägare skriva under på.
Men, det finns hundar, och då menar jag pittbullterrier som jag funderar över om det är en ras som vi verkligen behöver i vårt samhälle?
Den typen av hundar har uppenbarligen fötts upp för att vara kamphundar, dvs. ha ett aggressivt beteende.
Hur husse och matte är som hundägare har givetvis stor betydelse. En i övrigt fin hund kan olämpliga ägare förstöra helt. Så visst handlar det om två saker
både lämpligheten hos hundägare och en i sig aggressiv ras. Vi Kanske måste ställa högre krav på dem som är ägare, eller tänker bli ägare till speciellt svåra och aggressiva hundar, som tillexempel pittbullterrier – vad sägs om införande av hundkörkort?

Kommentarer

Anonym sa…
Hej, jag sitter o kollar efter artiklar med Pittbull eller blandras rottwiller/pittbull
Det är så att jag har tagit omhand just en sådan här blandras, hon är nu 14 veckor.. ägaren hade inte vaccinerat eller chippat, ja hundstackarn hade fått sitta instäng tillsammans med sina 2 andra systrar (som nu är på ett djurhem)i en bur på 2*1m. jag har iallfall bestämt att göra ett försök, fixa hennes vetrinärsbesök och allt som behövs för hon ska hålla sig frisk, hon är en fin hund, mycket lättlärd, och lyder för det mesta, visst märker jag rasernas temprament vid lek, men hon slutar alltid att "naffsa" när jag säger aj. Min fråga till dig var igentligen: tror du att alla hundar av den/dem raserna växer upp o blir "mördarhundar" jag har svårt att tro det, jag vill inte tro det, Jag har läst artiklar om Golden R, Collies, m.m som har bitit barn, vuxna och andra hundar utan anledning, men tyvärr ar det oftast endast de pitt/rott som man får läsa om.. men det finns om andra hundar också om man söker på google. Sen så har jag fått en uppfattning om att varje gång(iafall de jag läst) jag läst om en "attack" från pittbull så har hunden själv haft skador som tyder på att den används till just kamper, eller till o med varit "övningshunden" som andra hundar fått bita. det kan nog göra varje levande ting aggressiv. Jag håller med dig till 100% att hundkörkort borde inskaffas, men hundarna ska inte behöva avskaffas från samhället.
MVH Madelene

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…