Fortsätt till huvudinnehåll

Vem behöver folkpartiet?

I morse när jag kom till tunnelbanan fick jag tidningen Fokus i handen. Fastnade direkt för huvudrubriken på tidningens första sida " Vem behöver folkpartiet?". Det är en målande rubrik över hur trångt det är i den politiska mitten i svensk politik idag. Kartan på högersidan har målats om. I och med att centerpartiet bytte ledare till Maud Olofsson och moderaterna började kalla sig "nya" och lade om sin retorik, kom centern att bli ett mörkblått konservativt parti. Sedan har vi kristdemokraterna med sin "högmoraliska" profil. Häribland har folkpartiet försökt klämma in sig, och det har ju inte varit så lyckosamt. Nu stundar ny partiledare och Jan Björklund verkar självskriven, en person som få om ens någon kan skilja från en moderat politiker. Undrar just var folkpartiets själ finns, och om någon hittar den?

Kommentarer

Anders Ekman sa…
Efter spionskandalen så har nog folkpartiet haft svårt med trovärdigheten, inte minst med tanke på att man ville marknadsföra sig som ett parti där ordning och laglydighet var deras "nisch". När det istället visar sig att brott kunde accepteras som medel för att nå makten, så vittnar det om en oacceptabel kultur som inte går ihop med den tänkta bilden av ett högerkonservativt liberalt parti som desperat försöker få en berättigad tillvaro.

Mvh
Anders
Hej Anders och tack för ditt inlägg !
Frågan är vad som kommer att hända med folkpartiet,om det alls har någon framtid. Blir det Björkman som tar över så hur skall väljarna se skillnad på honom och en moderatpolitiker. Skulel inte alls bli förvånad om något av de borgerliga småpartierna är på väg ut ur riksdagen, frågan är bara vilket av dessa partier det blir.

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…