fredag 27 april 2007

Vem behöver folkpartiet?

I morse när jag kom till tunnelbanan fick jag tidningen Fokus i handen. Fastnade direkt för huvudrubriken på tidningens första sida " Vem behöver folkpartiet?". Det är en målande rubrik över hur trångt det är i den politiska mitten i svensk politik idag. Kartan på högersidan har målats om. I och med att centerpartiet bytte ledare till Maud Olofsson och moderaterna började kalla sig "nya" och lade om sin retorik, kom centern att bli ett mörkblått konservativt parti. Sedan har vi kristdemokraterna med sin "högmoraliska" profil. Häribland har folkpartiet försökt klämma in sig, och det har ju inte varit så lyckosamt. Nu stundar ny partiledare och Jan Björklund verkar självskriven, en person som få om ens någon kan skilja från en moderat politiker. Undrar just var folkpartiets själ finns, och om någon hittar den?

2 kommentarer:

Anders Ekman sa...

Efter spionskandalen så har nog folkpartiet haft svårt med trovärdigheten, inte minst med tanke på att man ville marknadsföra sig som ett parti där ordning och laglydighet var deras "nisch". När det istället visar sig att brott kunde accepteras som medel för att nå makten, så vittnar det om en oacceptabel kultur som inte går ihop med den tänkta bilden av ett högerkonservativt liberalt parti som desperat försöker få en berättigad tillvaro.

Mvh
Anders

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Anders och tack för ditt inlägg !
Frågan är vad som kommer att hända med folkpartiet,om det alls har någon framtid. Blir det Björkman som tar över så hur skall väljarna se skillnad på honom och en moderatpolitiker. Skulel inte alls bli förvånad om något av de borgerliga småpartierna är på väg ut ur riksdagen, frågan är bara vilket av dessa partier det blir.

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...