måndag 25 juni 2007

Kärleksfulla föräldrar viktigast

Foto: www.fotoakuten.se
Spotta inte på kärnfamiljen skriver kulturskribenten Bitte Assarmo i dagens SvD och påstår att
all statistik tyder på att kärnfamiljen är en mycket trygg miljö att växa upp i. Hon menar att istället för att predika död åt familjen borde dagens feminister predika trygghet för barnen oavsett familjeform. Tyvärr är inte alltid kärnfamiljen en trygg miljö att växa upp i och det har också Assarmo svårt att belägga. Men däremot håller jag med om att kärnfamiljen liksom alla andra familjekonstellationer är lika bra, så länge barnet har kärleksfulla föräldrar och mogna vuxna i sin närhet, för det tror jag är det viktigaste, sedan hur familjen är konstruerad kanske inte är lika viktigt. I ett annat inlägg i SvD hötter Yvonne Andersson (kd) med fingret när åtta moderater ifrågasätter familjepolitiken - det är trist att kristdemokraterna inte vill eller kan se att familjebildningen i modern tid faktiskt kan se olika ut! Att detta partis snäva syn skall influera maktens korridorer borde vara skäl nog att inte stödja regeringen Reinfeldt i nästa val !

1 kommentar:

Ann-Christine Furustrand sa...

Svar till Ulla: Jag tror inte på att skilja på s k frivillig prostitution och prostitution. I tron på att man gör en välgärning för de prostituerade genom att förespråka en lightversion av prostitution tror jag endast leder till att prostitution och människohandel istället ökar och med det ännu fler unga flickor och barn som far illa. Den svenska sexköpslagen har definitivt varit effektiv mot trafficking. I länder som Tyskland, Holland där en form av sk frivillig prostitution ( hur det nu kan vara frivilligt) finns där blomstrar all prostitution och även trafficking. Bakom all prostitution oavsett vad man vill kalla den för gömmer sig starka ekonomiska, ofta kriminella krafter där människovärdet inte hålls särskilt högt. Varför gynna dessa krafter?

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...