måndag 11 juni 2007

Prostitution skall bekämpas

http://www.fotoakuten.se

Nu åtalas enligt DN idag fem personer, tre män och två kvinnor för grovt koppleri. De misstänks ha drivit omfattande bordellverksamhet i Stockholm. Jag tycker att det är viktigt att polisen effektivt bekämpar prostitutionen och det är bra att vi i Sverige har en sexualbrottslag
Som ger polisen ett gott stöd. Tyvärr kan man ibland fortfarande få hör förskönande beskrivning av de prostituerade och om prostitution som en naturlig och ofarlig näst intill harmlös verksamhet. Den huvudman som nu är åtalad är enligt DN-artikeln och polisen genomkriminell. Prostitution, människohandel och kriminalitet i övrigt är delar av samma värld. Det finns inget romantiskt i prostitution bara trasiga och utnyttjade människor.
Prostitution skall helt enkelt bekämpas med alla medel – det är inte människovärdigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr försvinner inte prostitutionen enbart för att vi vill det, inte ens med polisens hjälp. Att låta polisen jaga de prostituerade samt deras torskar och hallickar gör bara att prostitutionen blir allt mer dold, smutsig och otrevlig. Det leder till att de prostituerade får en allt sämmre 'arbetsmiljö', där de ständigt måste vara rädda för övergrepp och misshandel. Det leder också till att kvinnor tvingas till prostitution mot sin vilja.

Betänk istället allternativet: legalisering. Inför regler för hur prostitution ska bedrivas, att det måste ske inom en bordell med skydd mot övergrepp, med tvång på kondom osv. Det vore knappast ett "romantiskt" drömjobb, men det är bättre än att att gå på gatan och sälja sig.

Ja visst vore det väl allra trevligast utan någon prsotitution alls, men detta alternativ finns inte, trots polisens idoga arbete.

Skadereducering är därför den rätta vägen: prostitution finns vare sig vi vill det eller inte, så vi måste göra det bästa av situationen.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej anonym och tack för din synpunkt. Jag kan inte tänka mig någon situtaion där vi har " prostitution light" liknande det man har i Tyskland. Skälet till det är att jag tror att detta fortfarande skulle gynna den maffialiknande brottsligheten, och människohandeln med mycket unga flickor skulle inte upphöra. För mig handlar det om allas vår rätt till vår kropp, ingen skall behöva sälja sin kropp för att försörja sig. Jag vill inte att samhället skall backa i frågan om prostitution. Därför tror jag inte på ditt förslag.