tisdag 28 augusti 2007

Allianser ger sig på de handikappade

Foto: http://www.fotoakuten.se/

Alliansen vill ha avgift för rullstol och rollator. Det kan bli avgifter på som mest 1200 kronor om året för hjälpmedel som rollator, elrullstolar och träningscyklar från nästa år i Stockholms län. Det har tidigare alltid varit avgiftsfritt att låna, men nu planeras flera nya avgifter för att dra in mång miljonbelopp till landstinget. Detta sker samtidigt som den moderatstyrda alliansregeringen infört skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Lägga samman den förda moderata politiken så blir bilden av vad som nu drabbar Stockholms läns befolkning tämligen upprörande. Å ena sidan så skall vi alla ( även handikappade) bidra med våra skattemedel till att finansiera friska välbeställda ( flertalet i Djursholm med omnejd) behov av städning och andra hushållstjänster - samtidigt som nu handikappade och äldre skall tvingas betala för sin rollator,elrullstol och träningscykel, hjälpmedel som gör att dessa människor får ett liv.
Välbeställda friska överlever att städa sitt eget - handikappade och äldre behöver sin rullstol för att få ett värdigt liv!

Detta anser jag är skamligt ! Och en politik som nu allt tydligare visar vilka i samhället man vill gynna respektive missgynna !

Inga kommentarer: