torsdag 9 augusti 2007

Stort intresse för våldtäktsmålet är bra!

Foto: www.fotoakuten.se

En kväll ute, ett möte mellan en kille ( två killar) och en tjej, ska inte behöva sluta med 43 olika skador på kroppen och med psykiskt lidande. Då är något väldigt, väldigt fel och galet!

Ytterst handlar detta om vilken människosyn vi besitter.

De s k "Stureplansprofilerna" häktades idag, enligt Aftonbladet, på sannolika skäl misstänkt för väldtäkt och sexuellt ofredande. I artikeln i Aftonblades beskrivs intresse bland allmänheten vara mycket stort och att flera ungdomar nekades att komma igenom spärrarna. Jag tycker att det är bra att det allmänna intresset i fallet är stort, därför att det behövs en bred debatt om vad som är okej, och vad som inte är okej i den nära relationen mellan män och kvinnor( givet även mellan par av samma kön, förståss).

Det behövs också en debatt om domstolarnas agerande i dessa fall, jag tillhör dem som önskar att domstolarna granskas mer offentligt, i t ex media. Vem, sätter gränserna för vad som är rimligt "hårdhänt" sex, och vad som är övergrepp? Rent ut sagt hur mycket våld skall en kvinna tåla, anser domstolen ? Det som anses normalt för en person kanske inte anses normalt, eller inom rimliga gränser för en annan - men vems referensramar är det som skall gälla ?

Inga kommentarer: