Fortsätt till huvudinnehåll

Rikets säkerhet i händerna på berusad ?

www.fotoakuten.se
Allt fler kräver att Reinfeldt måste agera. Sannolikt är han om han inte förstått det på väg att tiga sig rakt in i en trovärdighetskris.

Han vägrar tala om vem som hade ansvar för rikets säkerhet när statssekreterare Ulrica Schenström gick på krogen. Kritiken växer och hela regeringens nya krisorganisation ifrågasätts .

En liten kyss, eller två eller hur det nu var. Lite för mycket vin, vittnen i media gör gällande att statssekreteraren ragglade ordenligt och var påtagligt berusad. Dåligt omdöme kan man snabbt konstatera. När man nu så här några dagar senare får klart för sig att samma höga tjänstekvinna, utgör den person som har ansvar för rikets säkerhet, dvs alla vårsäkerhet, enligt den ordning som Fredrik Reinfeldt satt, då måste man få veta om hon lämnat över detta ansvar den aktuella kvällen när hon själv släppte lös - för inte var det väl så illa att rikets säkerhet låg i händerna på en lite väl förfriskad person ?

Här måste Reinfelt lägga korten på bordet och visa lite ledarskap ! Allt annat vore ynkligt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…