Fortsätt till huvudinnehåll

Borg ger sitt inövade standardsvar

Foto: www.fotoakuten.se

Finansminister Borg har nu kommenterat den socialdemokratiska skuggbudgeten. Att han skulle säga att den innehåll något som var bra, det förväntar sig nog ingen.

Men, jag kan inte annat än lägga märke till att Borg är påtagligt fåordig och inte så verbal som han brukar vara. Istället väljer han att plocka fram en väl inövad replik, att (s)- ökar arbetslösheten.

Vet ni vad. Jag tror att finansminister Borg har bestämt sig för, att oberoende av vilket förslag som socialdemokraterna kommer med, så tänker har svara, just så, att (s) ökar arbetslösheten.

Sänkt skatt för pensionärer - borg svarar -(s) ökar arbetslösheten Skulle man knacka hon på axeln, så ger jag mig tusan på att han skulle svara - s ökar arbetslösheten. Vaknar Borg i sömnen, vad tror ni han säger. Just det, (s) ökar arbetslösheten.

Kommentarer

Och sedan när har någon av dessa samtliga (jag är bra på att snacka partier) i Sverige ordnat ett fungerande arbetssystem utan industri och konjukturshjälp ha ha ..... Nä,precis ,aldrig.Men som sagt det är ju bra att ta till att detta har vi ordnat.Altid någon som sväljer lögnen.
Svar till sideshow surfer. Jag kan bara konstatera efter debatten i går kväll med Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt, att den statsminster vi just nu har tycker inte att vi har råd med pensionärerna. Det är bra och raka svar. Vad tycker du ?

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…