fredag 5 oktober 2007

Könsneutral äktenskapslag

Foto: www.fotoakuten.se
Samtidigt idag vässar oppositionen, (s), (v) och (mp) klorna och kräver könsneutral äktenskapslagstiftning. Bra och fullkomligt självklart tycker jag.

Jag gick själv i frälsningsarmens söndagsskola i Jönköping som barn, och det jag har med mig från den tiden är att gud älskar ALLA barn. Inget undantag utan ALLA barn. Därför är det självklart med en könsneutral äktenskapslag, liksom att kyrkan skall viga alla par som vill vigas i kyrkan. Att kyrkan inte klarat ut det, är förskräckligt, eftersom gud älskar ALLA barn! Då måste också kyrkan göra det , eller hur ! Har gift mig i Svenska kyrkan två gånger , det valet kunde jag göra, det skall alla andra också kunna göra - att få välja fritt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En könsneutral äktenskapslag är inte en neutral äktenskapslag....alla kan fortfarnade inte ingå äktenskap. Homo och hetro par är inte alla människor och många skulle fortfarande stå diskriminerade. Använd inte falska argument....är du för en könsneutral äktenskapslag måste du lägga fram argument varför övriga ska fortsätta att diskrimineras....inte tralla om äktenskap för alla.

Ann-Christine Furustrand sa...

Svar till nineve.
Jag är för en könsneutral äktenskapslag, för att jag anser inte att könet skall sätta stopp för hur man vill göra för att stadfästa sin relation. Detta är självklart för mig. Ser inte att någon skulle diskrimineras, om alla ges denna frihet, tvärtom.