Fortsätt till huvudinnehåll

Könsneutral äktenskapslag

Foto: www.fotoakuten.se
Samtidigt idag vässar oppositionen, (s), (v) och (mp) klorna och kräver könsneutral äktenskapslagstiftning. Bra och fullkomligt självklart tycker jag.

Jag gick själv i frälsningsarmens söndagsskola i Jönköping som barn, och det jag har med mig från den tiden är att gud älskar ALLA barn. Inget undantag utan ALLA barn. Därför är det självklart med en könsneutral äktenskapslag, liksom att kyrkan skall viga alla par som vill vigas i kyrkan. Att kyrkan inte klarat ut det, är förskräckligt, eftersom gud älskar ALLA barn! Då måste också kyrkan göra det , eller hur ! Har gift mig i Svenska kyrkan två gånger , det valet kunde jag göra, det skall alla andra också kunna göra - att få välja fritt.

Kommentarer

Nineve sa…
En könsneutral äktenskapslag är inte en neutral äktenskapslag....alla kan fortfarnade inte ingå äktenskap. Homo och hetro par är inte alla människor och många skulle fortfarande stå diskriminerade. Använd inte falska argument....är du för en könsneutral äktenskapslag måste du lägga fram argument varför övriga ska fortsätta att diskrimineras....inte tralla om äktenskap för alla.
Svar till nineve.
Jag är för en könsneutral äktenskapslag, för att jag anser inte att könet skall sätta stopp för hur man vill göra för att stadfästa sin relation. Detta är självklart för mig. Ser inte att någon skulle diskrimineras, om alla ges denna frihet, tvärtom.

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…