måndag 8 oktober 2007

Svensk sjukvård riskerar bli lika sjuk som i USA

Foto: http://www.macrofoto.se/

Har sett några klipp från filmen Sico, men skall självfallet gå och se hela filmen, det borde alla göra. För jag tror att den sjukvård som finns i USA, och som ”Sico” beskriver, är den sjukvård som nu smyger sig fram till oss här i Sverige. De som banar vägen heter borgerliga politiker. Och om ingen reagerar och säger ifrån, tydligt så står vi alla där en dag och undrar hur i h-sicke detta gick till!

En svensk ståndpunkt har genom alla tider varit att sjukvård skall ges till alla efter behov. Det vill säga det skall finnas en allmän sjukförsäkring. I USA verkar resonerat tvärtemot, att den som drabbas av sjukdom, får stå sitt eget öde. Skillnaden skulle kunna sägas med ett ord solidaritet. I Sverige finns den, men inte i USA. Frågan är nu håller detta på att förändras. Mitt personliga svar på den frågan är Ja, detta håller så sakteliga borgerliga (moderater mfl) på att förändra. Exempel på det är viljan och önskemålet att sälja ut akutsjukhusen, att patienter med speciell sjukvårdsförsäkringar kan gå före i kön på offentliga sjukhus, Omfördelningen av sjukvård i Stockholms läns landsting där södra förortens vårdcentraler ser ut att få dra ner till förmån för nyetableringar på tex Östermalm.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...