Fortsätt till huvudinnehåll

FN borde agera mot könsstympning

Läs dagens Aftonblad om ytterligare en i raden av kvinnor som blivit könsstympade.
Detta måste med alla tillgängliga medel stoppas. Här borde väl FN kunna gå in ! Det kan inte vara förenligt med mänskliga rättigheter att könsstympa unga kvinnor. Detta är ingenting annat än vidrigt och oacceptabelt Jag vill att Sverige som land reagerar och får fart på FN.

Kommentarer

Staffan V sa…
Ylva Johansson (s) verkar vara positiv till könsstympning så du kan kanske börja inom ditt eget parti.
Det Ylva Johansson har gjort är att
ge stöd till Socialstyrelsens förslag om att alla som vill ska kunna få sina pojkar omskurna inom hälso- och sjukvården och att landstingen ska vara skyldiga att genomföra operationen. Man kan givetvis ha åsikter även om detta. Men det går inte att jämföra med kvinnlig könsstympning som är ett enormt mycket större ingrepp.
Staffan V sa…
Könsstympning som könsstympning. Vissa ovanliga former av kvinnlig könsstympning är värre än den manliga formen medan andra är mildare.

Jag finner åsikten att man vill verka mot könsstympning och samtidigt vill tvinga landstingen att utföra könsstympning. Luktar dubbelmoral lång väg.
Hej Staffan !
Jag kan förstå att man kan se detta på olika sätt, det har Socialstyrelen gjort och många andra. Själv tycker jag inte att varken tjejer eller killar skall könsstympas.
Anonym sa…
jag fattar inte att frihet för sexuella minoriteter är viktigare än kampen för barns kroppsliga integritet.vuxna bögar och lesbiska kan utan statens hjälp försvara sig det kan inte pojkar som ska omskäras!ni borde ju liksom prioritera & i mina ögon ä barns rätt till hela sin kropp viktigare än vuxna svenska mäns rätt till utlevd homosexualitet osv.men självfallet kämpa jag fö allas frihet!
HÄLSNINGAR MR.TENSTA
Svar till Mr Tensta. Tycker inte man ska omskära pojkar utan det skall varje kille få bestämma själv i vuxen ålder. Det jag skrev om var att FN borde agera mot kvinnlig könsstympning och det tycker jag fortfarande. Kvinnlig könsstympning är ett fysiskt stort och smärtsamt ingrepp som bygger på en tro att det är något männen ska och kan kräva. Världen borde protestera och skrika högt att detta borde förbjudas omgående.
Det du skriver om olika sexuella läggningar har ingen koppling till det jag skrev. Alla har självklar rätt till sin kropp. Vänliga hälsningar

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…