måndag 26 november 2007

FN borde agera mot könsstympning

Läs dagens Aftonblad om ytterligare en i raden av kvinnor som blivit könsstympade.
Detta måste med alla tillgängliga medel stoppas. Här borde väl FN kunna gå in ! Det kan inte vara förenligt med mänskliga rättigheter att könsstympa unga kvinnor. Detta är ingenting annat än vidrigt och oacceptabelt Jag vill att Sverige som land reagerar och får fart på FN.

6 kommentarer:

Staffan V sa...

Ylva Johansson (s) verkar vara positiv till könsstympning så du kan kanske börja inom ditt eget parti.

Ann-Christine Furustrand sa...

Det Ylva Johansson har gjort är att
ge stöd till Socialstyrelsens förslag om att alla som vill ska kunna få sina pojkar omskurna inom hälso- och sjukvården och att landstingen ska vara skyldiga att genomföra operationen. Man kan givetvis ha åsikter även om detta. Men det går inte att jämföra med kvinnlig könsstympning som är ett enormt mycket större ingrepp.

Staffan V sa...

Könsstympning som könsstympning. Vissa ovanliga former av kvinnlig könsstympning är värre än den manliga formen medan andra är mildare.

Jag finner åsikten att man vill verka mot könsstympning och samtidigt vill tvinga landstingen att utföra könsstympning. Luktar dubbelmoral lång väg.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Staffan !
Jag kan förstå att man kan se detta på olika sätt, det har Socialstyrelen gjort och många andra. Själv tycker jag inte att varken tjejer eller killar skall könsstympas.

Anonym sa...

jag fattar inte att frihet för sexuella minoriteter är viktigare än kampen för barns kroppsliga integritet.vuxna bögar och lesbiska kan utan statens hjälp försvara sig det kan inte pojkar som ska omskäras!ni borde ju liksom prioritera & i mina ögon ä barns rätt till hela sin kropp viktigare än vuxna svenska mäns rätt till utlevd homosexualitet osv.men självfallet kämpa jag fö allas frihet!
HÄLSNINGAR MR.TENSTA

Ann-Christine Furustrand sa...

Svar till Mr Tensta. Tycker inte man ska omskära pojkar utan det skall varje kille få bestämma själv i vuxen ålder. Det jag skrev om var att FN borde agera mot kvinnlig könsstympning och det tycker jag fortfarande. Kvinnlig könsstympning är ett fysiskt stort och smärtsamt ingrepp som bygger på en tro att det är något männen ska och kan kräva. Världen borde protestera och skrika högt att detta borde förbjudas omgående.
Det du skriver om olika sexuella läggningar har ingen koppling till det jag skrev. Alla har självklar rätt till sin kropp. Vänliga hälsningar

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...