Fortsätt till huvudinnehåll

Förändringen inom moderaterna bara tunn fernissa

Vilken helg! Efterdyningarna av statssekreterarens krogkväll har skvalpat runt rejält, nästan så mycket att det till slut inte går att ta till sig mer.

Analysen som förekommer är att många moderater har liksom levt som de lär i betydelsen att vill man ha ett skattelöst samhälle där ingenting är gemensamt utan där alla betalar vad det kostar, så anser man sig själv kunna stå över de lagar som reglerar just detta. Det är som om lagar och regler är till för andra, inte de själva.

En del icke politiska engagerade som jag mött i helgen, helt vanliga svenssons säger, fan vad dumma vi är som varit hederliga och betalat skatt i alla år ! Jag tror tyärr att det kan vara många som tänker så. Jag hoppas att det svenska välfärdssamhället som ide´och grund för det svenska samhället inte har fått en alltför allvarlig stöt, det vore ett alltför högt pris för samhället att betala - och det är det allvarliga i hela allt detta.

En annan intressant analys som fanns att läsa i helgen är att allt detta visar hur tunn ytan av förändring inom moderaterna är. Att nya moderaterna bara är fernissa och under den finns samma gamla värderingar, som man också uppenbarligen lever efter.

På ett sätt är jag inte förvånad, mina förväntningar på moderaterna är inte större - men jag är förvånad över hur pass utbrett det verkar vara, det trodde jag däremot inte, jag trodde att det handar om några få individer, där var mina förväntingar högre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…