Fortsätt till huvudinnehåll

Systembolget är coolt

Tillhör dom som tycker att Systembolaget är coolt. Jysst sortiment utifrån mina preferenser. har förstått att eftersom Systembolaget är så pass stora har de möjlighet att köpa in ett bra varor till överkomliga priser.När jag behövt råd med tillexempel val av något gott vin till middagen så har det aldrig varit problem, tvärtom så visar Systembolagets personal på stor kunskap som de gärna delar med sig till sina kunder. Varför sälja ut något som fungerar ?
Vad är alternativet ? Precis som i andra länder handla i varje småbutik i varje hörn, jag är inte imponerad av det jag sett när jag varit utomlands,dessutom så riskerar kontrollen av åldersgränsen bli sämre.
Nu har jag fått gnälla av mig. Men faktum kvarstår Systembolaget är coolt och jag tycker inte att det bör säljas ut, dessutom läste jag att det skall gå på auktion! Denna regeringen, läs minister Odell har inte varit så lyckad på affärer så det finns fog för att vara minst sagt fundersam.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…