Fortsätt till huvudinnehåll

Vill inte betala rikas sänkta förmögenhetsskatt

Jag tillhör de tjejer som trots att det svider i det socialdemokratiska hjärtat ändå pensionssparar, inte mycket men ändå. Det har jag gjort i några år och kunnat dra av detta i deklarationen. Är långt ifrån välbeställd, men jag äter mig mätt och bor i en tvåa i Stockholms län. Nu skall regeringen Reinfelt finansiera sin skattesänkningar för rika genom att tillexempel se till att jag med flera, läs många tjejer, inte längre skall få dra av pensionssparandet. Där gick mina semesterpengar kan jag säga, och det är jag inte glad över.
Och därtill görs detta för att de som tjänar oändligt mycket mer skall få ännu fetare plånbok.
Så skapar en regeringen med mening ökade klyftor i samhället. Vad då nya moderater ! Löjligt!

Kommentarer

Anonym sa…
Du skriver: "Är långt ifrån välbeställd, men jag äter mig mätt och bor i en tvåa i Stockholms län."

Vart vill du komma med den meningen?

Vet att du är gift med en fd. riksdagsledamot som har bra pension, bor i en bostadsrätt, åker till fjällen flera gånger om året samt utomlands.

Det låter inte trovärdigt det du skriver.
Hej Anonym´. Det jag menar är precis som där står, jag äger ingen hiskelig hög med pengar, jag bor inte i någon vräkig villa, men jag klarar mig hyggligt bra ändå. Och jag är irriterad över att jag liksom många tjejer som inte haft direktörslöner och som pensionsparat nu inte skall ges samma möjlighet att göra skatteavdrag, för att moderaterna och dess regering dragit in den möjligheten för att kunna finansiera lägre förmögenhetsskatt, dvs gynna dem som verkligen sitter på en stor hög pengar.

När det gäller min man, så är han pensionär, och f d riksdagsman det gör oss inte rikast i pengar utan i kärlek till varandra. Och min kritik till regeringens orättvisa politik som ständigt gynnar de allra rikaste i samhället kvarstår, även om du, anonym inte delar den uppfattningen. Men du får gärna försöka försvara en sådan fördelningspolitik.

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…