fredag 7 december 2007

Vårdnadsbidraget ett fiasko

Vem är förvånad ? Efterfrågan bland landets kommuner är svalt. Enligt dagens Aftonblad så säger fyra kommuner av fem nej till vårdnadsbidraget. Det får man väl ända säga är så nära ett fiasko för regeringen Reinfeldt som man kan komma. I Reportage anas en besviken Göran Hägglund (kd). Kanske skall Göran Hägglund påminna sig själv om att även om han sitter i regeringen, så företräder han enbart ett parti som ligger runt i bästa fall 4 procent, att då tro att detta partis stora paradnummer vårdnasbidraget, skall få vågen av svenska folket, är att tro väl mycket om sin och sitt partis politiska förmåga. Hade vårdnadsbidraget gillats av svenska mammor och pappor hade kristdemokraterna varit ett större parti. Det är dom inte - gissa varför ?
Vilka föräldrar kan vara hemma för 3000 kronor ? Inte den ensamstående föräldern. Utan förslaget har mer en kraktär av att ge de föräldrar, läs mammor som redan bestämt sig för att vara hemmafruar att få ett extra tillskott i kassan. Jag har också hört jämställdhetsminister säga att vårdnadsbidraget främst inte är för att locka de kvinnor som är i arbete från yrkselivet och hem. Dessutom så tror jag kommunerna inser att inför dom ett vårdnadsbidrag, då tingas de att sänka kvaliten i förskolan - för allt skall som sagt också finansieras. Och säg den kommun som vill sänka kvaliteten i den populära svenska förskolan till förmån för ett vårdnadsbidrag få gillar.

Inga kommentarer:

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...