Fortsätt till huvudinnehåll

Vårdnadsbidraget ett fiasko

Vem är förvånad ? Efterfrågan bland landets kommuner är svalt. Enligt dagens Aftonblad så säger fyra kommuner av fem nej till vårdnadsbidraget. Det får man väl ända säga är så nära ett fiasko för regeringen Reinfeldt som man kan komma. I Reportage anas en besviken Göran Hägglund (kd). Kanske skall Göran Hägglund påminna sig själv om att även om han sitter i regeringen, så företräder han enbart ett parti som ligger runt i bästa fall 4 procent, att då tro att detta partis stora paradnummer vårdnasbidraget, skall få vågen av svenska folket, är att tro väl mycket om sin och sitt partis politiska förmåga. Hade vårdnadsbidraget gillats av svenska mammor och pappor hade kristdemokraterna varit ett större parti. Det är dom inte - gissa varför ?
Vilka föräldrar kan vara hemma för 3000 kronor ? Inte den ensamstående föräldern. Utan förslaget har mer en kraktär av att ge de föräldrar, läs mammor som redan bestämt sig för att vara hemmafruar att få ett extra tillskott i kassan. Jag har också hört jämställdhetsminister säga att vårdnadsbidraget främst inte är för att locka de kvinnor som är i arbete från yrkselivet och hem. Dessutom så tror jag kommunerna inser att inför dom ett vårdnadsbidrag, då tingas de att sänka kvaliten i förskolan - för allt skall som sagt också finansieras. Och säg den kommun som vill sänka kvaliteten i den populära svenska förskolan till förmån för ett vårdnadsbidrag få gillar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…