onsdag 16 januari 2008

Barnsligt Reinfeldt!

Lyssnar just nu på partiledardebatten. Håller med Mona Sahlin om att statsminister, ja jag skriver statsminster Reinfeldt, för det är det han är, men efter hans inlägg nu på morgon så får man ju påminna sig om att det förhåller sig så. Det var ett märkligt inlägg, barnsligt på ett sätt som inte enligt min åsikt en statsminister bör vara. Partiledardebatt i riksdagens kammaren är inte som roliga timmen i småskolan! Det tyckte jag att Fredrik Reinfeldt gjorde den till.
Mona Sahlin var den enda av de två som beskrev den oro som många, familjer med flera faktiskt känner inför framtiden. Det finns fog för den oron, den politik som förts har gynnat de grupper som redan har det gott, medan andra har fått se hårdare och tuffare klimat, vem har råd att bli sjuk idag , med ytterligare en karensdag? Folk tycker att regeringen är taskig mot dem som inte lever på guldkant. Detta ser Mona Sahlin - det gör inte Reinfelt , han orkade inte ens kliva ur sandlådan idag. Det kan man begära om man innehar statsministerämbetet.
Han pratade om ödmjukhet, putsan säger jag!

1 kommentar:

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej anonym!
Det handlar verkligen om respektiv för personen både från kyrkans som samhällets sida. Att det finns präster inom kyrkan som vägrar prästviga kvinnor, eller som vägrar viga homosexuella är för mig omöjligt att acceptera, det strider så mot min syn på vad kyrkan står för. I mina ögon kan dessa präster inte ses som några kyrkans företrädare. Jag är inte särkilt religiös går knappt i kyrkan och är inte homosexuell, men har en stark grundtro i alla människors lika värde, och det är värt att kämpa för, - även om det är mot kyrkans företrädare eller konservativa krafter.