tisdag 15 januari 2008

Könsneutrala äktenskap självklart

Det är självklart att vi ska se till att vi får en lagstiftning som innebär att äktenskapet inte gör någon skillnad på kön mellan dem som älskar varandra och vill manifestera det genom äktenskap. Det måste vara fritt för varje person att välja vem man gifter sig med. Det handlar om respekt för varje individ!

Dessutom är det en viktig förändring i samhället om vi hävdar, och det gör vi ju, att alla människor har samma värde.

Dessutom borde kyrkan välkomna en sådan förändring - om man vill hävda att man är en öppen kyrka till för alla.

Den gud jag tror på älskar nämligen alla sina barn - besinningslöst!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte vad man som homosexuell ser i en religion som kristendomen. Vore jag homosexuell skulle till varje pris undvika att ha med kyrkan att göra - den föraktar ju då mig som person.

Jag är inte homosexuell, eller kristen men tvingar man kyrkorna att viga homosexuella så kommer ju staten och påverkar hur religionen ska vara utformad - och det är minst lika fel det.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej anonym!
Det handlar verkligen om respektiv för personen både från kyrkans som samhällets sida. Att det finns präster inom kyrkan som vägrar prästviga kvinnor, eller som vägrar viga homosexuella är för mig omöjligt att acceptera, det strider så mot min syn på vad kyrkan står för. I mina ögon kan dessa präster inte ses som några kyrkans företrädare. Jag är inte särkilt religiös går knappt i kyrkan och är inte homosexuell, men har en stark grundtro i alla människors lika värde, och det är värt att kämpa för, - även om det är mot kyrkans företrädare eller konservativa krafter.