Fortsätt till huvudinnehåll

Mitt hundrade inlägg


Sedan jag startade min blogg i april/maj förra året har jag nu författat mitt hundrade inlägg. Ni som läst dem är över tvåtusen sedan i höstas.Helt fantastiskt tycker jag!

Det är spännande att se vilka av dessa inlägg som lästs mest.

Att många upprörs över våld mot kvinnor och alla de orättvisor som kvinnor utsätts för är positivt.

Prostitution är ett ämne som också får många att svalla över, de flesta tycker att den svenska ståndpunkten mot prostitution och för den sexköpslag vi har är rätt och bra, men de finns dem som arbetar för att få tillstånd en förändring, likt den som finns i Tyskland och Holland, jag tror inte de kommer att lyckas.

Så här på fredagen när man blickar tillbaka på veckan som gått så står partiledardebatten i Riksdagen i fokus, där överraskade Reinfeldt genom att så fullständigt tappa koncepten, borta var det statsmannamässiga uppträdandet, fram kom de gamla takterna från tiden som MUFF-ordförande.

Han till och med vände sig till svenska folket, speciellt till dom som sagt sig ge socialdemokraterna stöd i opinionsundersökningar, Sifo och andra, och menade att dom inte vet vad de stöder. Det tycker jag är fräckt gentemot människor som råkar tycka att andra politiska partier än Reinfeldts är bättre. Folk har väl rätt till sin egen uppfattning ?

Det är ett märkligt sätt att hantera det faktum att allt färre ger moderaterna sitt stöd - att i princip skälla på dom. Det visar samtidigt att Reinfeldt inte förstått att missnöjet utgår ifrån innehållet och de nu synliga konsekvenserna av regeringens förda politik. Det kan man inte skylla svenskarna för! En statsminister som agerar så kommer inte att lägga om kurs, utan fortsätta skälla på allt och alla.

I övrigt får vi väl glädja oss åt att det har vänt mot att dagarna blir allt ljusare. Fast det än så länge ser tusan så mörkt ut. Själv skall jag i helgen ta det lugnt och vårda min begynnande flunsa, det bästa med det är att det är legitimt att få slöaloss en stund i tv-fåtöljen och mysa.
Ha en trevlig helg alla läsare och bloggare!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…