Fortsätt till huvudinnehåll

Upprop och protest mot utförsäljning

Det sker överallt, runt om i Sverige, både på riksplan och lokal plan. Det vi egentligen äger tillsammans säljer högern nu ut. Nu har Kulturbloggen mfl startat ett upprop, och självklart antar jag det uppropen, det jag kan göra är att bidra med exempel från utförsäljningar som görs i min hemkommun Österåker, en kommun som styrs av moderaterna med stöd av övriga små borgerliga partier. Moderaternas överlägsenhet av att ha styrt länge har gjort dem okänsliga
och riktigt dumdryga. Nytt för denna mandatperiod är att de har tillsatt en produktionsstyrelse, syftet med det är uppenbart, att aktivt se till att sälja ut så mycket av den idag drivna kommunala verksamheten. Förr kunde vi alla partier komma överens om tillexempel hur stor andel kommaltdrivna respektive privat drivna förskolor vi skulle ha, det går inte längre för moderaterna vill inte sätta en sådan gräns, alls, utan de menar det måste " marknaden" bestämma. Problemet för dem är att det finns ingen marknad som skriker efter privata alternativ, utan det dom måste göra är att aktivt sälja ut - därför en produktionsstyrelse.

Jag är övertygad om att det som småbarnföräldrar vill ha är garanterat bra förskolor. Med detta vill jag säga att kvalite´och innehåll i verksamheten det är det väsentligaste. Föräldrar skall kunna känna trygghet med sitt dagis.

Läs mer om uppropet mot utförsäljningar på andra bloggar: Josefin, Anna Wikström, Nathalie Sundesten Landin, Johanna Graf, Käringen mot strömmen,

Du som delar våra värderingar häng med och anta uppropet och sprid vidare!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…