Fortsätt till huvudinnehåll

Vill ha Apoteket kvar !

Jag tillhör dom som gillar Apoteket. Varje gång jag varit utomlands och varit tvungen att leta rätt på plåster, något magsjukepiller, hostmedicin, eller bindor, så har jag tänkt vilken tur att vi har vårt system med Apotek hemma i Sverige. För det jag mött i England är bland läppstift och parfymer där har jag kunnat hitta näsdroppar och annat, att sedan hitta någon att rådgöra med har varit betydligt svårare, servicegraden går inte att jämföra med våra Apotek. Likaså i Grekland där har jag blivit hänvisad till en till ytan extremt liten butik där butiksägaren med en stinkande sur cigarr i munnen pekat ut var menstruationsbindorna fanns. Vid det tillfällen kände jag mig lyckligt lottad att det inte var något värre och allvarligare jag behövde prata med honom om. Ungefär samma erfarenhet har jag från Spanien, små sunkiga butiker. Nej, jag de privata näringsidkarna som jag varit i kontakt med som turist har inte imponerat på mig, tvärtom har det gjort att jag uppskattar de svenska Apoteken så oändligt mycket mer. Varför sälja ut något som fungerar ? Varför sa inte den moderatstyrda regeringen att de skulle göra sig av med tillexempel Apoteket. Varför lät de inte svenska folket få avgöra detta - väljarna i Sverige har anledning att känna sig förda bakom ljuset! Det är hög tid att börja säga ifrån!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…