onsdag 11 juni 2008

Mona returnerade sakligt lugnt och värdigt


Mona du är bara så himla bra !

Partiledardebatten pågår som bäst på SVT 24. Det är på ett sätt en både märklig debatt som intressant. Mona Sahlin står i fokus, och får ta emot inlägg efter inlägg från regeringens statsråd.

Först ut är Fredrik Reinfelt som tycker att Mona Sahlin skall svara på än det ena än det andra. Det gör hon och dessutom mycket bra, på ett sakligt lugnt och värdigt sätt. I efterföljande repliker glömmer Reinfelt helt bort att det är han som statsminister och blir den opsitionsledare han en gång varit. Med stigande tjurighet försöker han ge Sahlin politiska tjuvnyp. Mona returnerar dem lugnt och värdigt. Det är inget snack om vem som tog hem den matchen.

Riktigt makabert blir det när Maud Olofsson äntrade talarstolen, då är det hushållsnära tjänster som hyllas på ett så övermodigt sätt som bara Maud Olofsson kan göra. Man tror nästan hon skall spricka av självsmörjelse. Hon har då uppenbarligen inte läst om polisens tillslag där över hundra hushåll i villaområdena i Stockholm med omnejd köpt Hushållsnära tjänster - eller ska vi säga hudnära tjänster av ligor som kört runt sina prostituerade. Men även Maud Olofsson faller raskt in i rollen som opponent snarare än den makthavare hon faktiskt är. På något märkligt sätt känns det inte längre som om centern har någon partiledare, kanske är det så illa att centern inte längre är ett centerparti ?

3 kommentarer:

Henrik sa...

"- Det handlar inte om priset på citroner utan om inkomstsänkningar och räntehöjningar. Det handlar inte om vilken politik som är bäst utan om vilken som är rättvisast, sade Sahlin. "

Har någon märkt att oljepriset har gått upp? Mona vet inte riktigt vad hon pratar om här. Inflationen kommer utifrån.
Sen beskriver hon också att bra politik är inte den vi ska använda oss av.
Vad är rättvisa? Att alla ska jobba för sin föda eller att vissa ska jobba mer för att andra inte vill jobba. Jo, jobb finns de i landet men alla vill inte jobba. Om det inte finns jobb inom det man är utbildad till får man ta något annat så länge.

mina 2 cent

Anonym sa...

Tänk, under alla de herrans år socialdemokratin haft makten har man alltid debatterat som om man satt i opposition. Nu har man mage att beskylla alliansen för samma sak, hyckleri så det skriker om det. Milt uttryckt.

Och hur tusan kan du koppla ihop kriminell verksamhet med hushållsnära tjänster?
I analogi med ditt resonemnag kanske vi ska ta och avskaffa alla skatter på en gång. Det finns ju faktiskt folk som skattefuskar i porrbranschen! Hör du inte själv hur korkad argumentationen är?

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej anonym. Du undrar över kopplingen hushållsnära tjänster och kriminalitet, det är inget påhitt från mig utan jag hänvisar till fakta som du själv kan ta del av. Läs Metro 30 maj där har du en nyhetsartikel som berättar att Stockholmspolsien avslöjat en kopplerihärva somlockat hundrats manliga stockholmskunder att köpa "hushållsnära tjänster" till bra priser. Ligan körde runt sina prostituerade till villorna som köpte sex av dem, fast under täcknamn hushållsnära tjänster. Så ser tyvärr verkligheten ut , koppling kriminalitet och hushållsnära tjänster finns bevisligen. Den faktiska tjänsten är en sak än vad som står på kvittot - vore bra om borgerliga politiker som gillar hushållsnära tjänster upprördes av att det utnyttjas på detta sätt och försöka göra något åt det! Men det är väl att begära för mycket.