Fortsätt till huvudinnehåll

Mona returnerade sakligt lugnt och värdigt


Mona du är bara så himla bra !

Partiledardebatten pågår som bäst på SVT 24. Det är på ett sätt en både märklig debatt som intressant. Mona Sahlin står i fokus, och får ta emot inlägg efter inlägg från regeringens statsråd.

Först ut är Fredrik Reinfelt som tycker att Mona Sahlin skall svara på än det ena än det andra. Det gör hon och dessutom mycket bra, på ett sakligt lugnt och värdigt sätt. I efterföljande repliker glömmer Reinfelt helt bort att det är han som statsminister och blir den opsitionsledare han en gång varit. Med stigande tjurighet försöker han ge Sahlin politiska tjuvnyp. Mona returnerar dem lugnt och värdigt. Det är inget snack om vem som tog hem den matchen.

Riktigt makabert blir det när Maud Olofsson äntrade talarstolen, då är det hushållsnära tjänster som hyllas på ett så övermodigt sätt som bara Maud Olofsson kan göra. Man tror nästan hon skall spricka av självsmörjelse. Hon har då uppenbarligen inte läst om polisens tillslag där över hundra hushåll i villaområdena i Stockholm med omnejd köpt Hushållsnära tjänster - eller ska vi säga hudnära tjänster av ligor som kört runt sina prostituerade. Men även Maud Olofsson faller raskt in i rollen som opponent snarare än den makthavare hon faktiskt är. På något märkligt sätt känns det inte längre som om centern har någon partiledare, kanske är det så illa att centern inte längre är ett centerparti ?

Kommentarer

Henrik sa…
"- Det handlar inte om priset på citroner utan om inkomstsänkningar och räntehöjningar. Det handlar inte om vilken politik som är bäst utan om vilken som är rättvisast, sade Sahlin. "

Har någon märkt att oljepriset har gått upp? Mona vet inte riktigt vad hon pratar om här. Inflationen kommer utifrån.
Sen beskriver hon också att bra politik är inte den vi ska använda oss av.
Vad är rättvisa? Att alla ska jobba för sin föda eller att vissa ska jobba mer för att andra inte vill jobba. Jo, jobb finns de i landet men alla vill inte jobba. Om det inte finns jobb inom det man är utbildad till får man ta något annat så länge.

mina 2 cent
Anonym sa…
Tänk, under alla de herrans år socialdemokratin haft makten har man alltid debatterat som om man satt i opposition. Nu har man mage att beskylla alliansen för samma sak, hyckleri så det skriker om det. Milt uttryckt.

Och hur tusan kan du koppla ihop kriminell verksamhet med hushållsnära tjänster?
I analogi med ditt resonemnag kanske vi ska ta och avskaffa alla skatter på en gång. Det finns ju faktiskt folk som skattefuskar i porrbranschen! Hör du inte själv hur korkad argumentationen är?
Hej anonym. Du undrar över kopplingen hushållsnära tjänster och kriminalitet, det är inget påhitt från mig utan jag hänvisar till fakta som du själv kan ta del av. Läs Metro 30 maj där har du en nyhetsartikel som berättar att Stockholmspolsien avslöjat en kopplerihärva somlockat hundrats manliga stockholmskunder att köpa "hushållsnära tjänster" till bra priser. Ligan körde runt sina prostituerade till villorna som köpte sex av dem, fast under täcknamn hushållsnära tjänster. Så ser tyvärr verkligheten ut , koppling kriminalitet och hushållsnära tjänster finns bevisligen. Den faktiska tjänsten är en sak än vad som står på kvittot - vore bra om borgerliga politiker som gillar hushållsnära tjänster upprördes av att det utnyttjas på detta sätt och försöka göra något åt det! Men det är väl att begära för mycket.

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…