Fortsätt till huvudinnehåll

Satsning på Komvux skulle skett för länge sedan

Foto: www.fotoakuten.se

Sent vaknar syndaren...........

Får nu höra att , och läser att, den moderata regeringen nu helvänder och vill nu satsa på KOMVUX. Jag tyckte det vara katastrofalt att dra ner så mycket på KOMVUX som sittande regeringen gjorde. Bara i Österåker försvann ungeför 80 platser, om jag minns rätt, på ett bräde. Skall man sedan räkna på hur många platser det borde ha varit fram tills idag så är det en ganska betydande siffra. Det innebär att väldigt många under årens lopp nu har gått miste om denna möjlighet att komplettera sin utbildning, läsa in en fullständig gymnasiekompetens och bli behörig på högskolan. Socialdemokraterna är det parti som hela tiden insett KOMVUX värde och också förslagit satsningar. Regeringen har avfärdat detta hela tiden. NU när arbetslöshetssiffrorna dalar då början man inse vilken förlust det varit att dra ner på KOMVUX. Nu kommer satsningen för sent enligt min åsikt och borde varit större, sannolikt får inte Österåker kompensation för de platser som man blev av med. Regeringen borde ha lyssnat på socialdemokraterna för länge sedan, då hade läget sett helt annorlunda ut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…