Fortsätt till huvudinnehåll

Lotta Gröning gör mig besviken

Såg tv-inslag och läste artikeln i Expressen" ett slaskigt angrepp" om att Lotta Gröning nu ger ut en bok om Mona Sahlin. Av både tv-inslaget och artiklen framkommer att det handlar inte om någon djupgående analys utan om just bara en massa, ursäkta mig, dravel från Lotta Gröning, det gör mig återigen besviken.

En bok om Mona Sahlin skulle ha kunnat vara intressant då Mona Sahlin är den kvinna i svensk politik som har störst möjlighet att bli första kvinnliga statsminister. Det är stort och vägen fram till denna position är verkligen intressant. Dessutom är Mona Sahlin den politiker som har mest erfarenhet bland dem som finns aktiva idag bland annat från de svåra tider som landet genomgick i början av 90-talet och det var en tuff tid som Mona Sahlin borde ges mer kredit för.
Visst kan man vara kritisk, allt blev inte alltid rätt, men jag anser att Mona Sahlin utan tvekan tillhör den politiker som verkligen förtjänar respekt för sin insats. jag inser att Lotta Gräöning inte delar den uppfattningen, och det må så vara.

Har inte läst Lotta Grönings bok, och är mycket tveksam till om jag någonsin kommer att göra det, för om man skall tro artikeln likväl som tv-inslaget så ger boken intryck av att vara i snaskigaste laget, där Mona Sahlins utseende och klädstil kommenteras vid minst 14 tillfällen.
Så brukar riktiga matchomän bete sig som ett sätt att trycka ner, minimera framgångsrika kvinnor. Därför är det svårt att förstå varför Lotta Gröning anammar samma trista stil.

Lotta Gröning borde kunna bättre. Att vara analyserande och kritisk är en sak - men att vara snaskig och plump, en helt annan!

Kommentarer

rim sa…
Jag tror inte att du förstår hur illa omtyckt Mona Sahlin är, framförallt bland gamla socialdemokrater. Jag har lämnat S och kommer aldrig att gå tillbaka. Jag bor i Skåne, och sossarna här avskyr sin ledare. Snart kan inte partipiskan hålla tillbaka dem, de vill inte ha henne.Hon är en sossebroiler som vuxit upp till en prålande höna, men nu börjar hennes egna rycka fjädrarna av henne och snart står hon naken. Det är ett tragiskt öde men så blir det när någon förblindas av makten. Hon får gå tillbaka till Barbie-klubben och av din blogg att döma är det där du också hör hemma.
Svar och avslutande inlägg till synonymen (rim).Mona Sahlin är efter en lång process inom partiet vald av en enig partikongress till socialdemokraternas partiledare. Hon har mer erfarenhet än de flesta idag aktiva politiker på toppnivå och hon är en underbar företrädare som står med båda fötterna väl förankrade på jorden. Tar avstånd från ditt inlägg och har valt att avvisa ett antal andra av dina inlägg som går över gränsen för vad ett vanligt meningsutbyte i största allmänhet bör innehålla.

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…