tisdag 7 oktober 2008

Ta chansen och skrota bonussystemen!

Foto: www.fotokuten.se
Ur finanskrisens spår kan trots allt något bra komma ur detta. Och det handlar om att det just nu finns en chans att se till att alla dessa hysteriska förmåner, bonusar , fallskärmar etc som finns inom bank- och finansvärlden kan förpassas till historien.

Denna chans får inte försittas. Varför är det så viktigt, jo av flera skäl, dels för att det ligger på en nivå bortom orimligheter, dels för att dessa bonus sporrar bank och finanspersonal att hantera andras pengar, dvs kundernas pengar, på ett riskfyllt sätt och därmed har man bidragit till den uppblåsthet som nu hela finansvärlden lider av.

Jag kan därför verkligen förstå varför många runtom i världen är förbannade över alla dessa finansvalpar som lekt livets glada dagar och nu när partyt är över lämnar notan till vanliga löntagare. Detta gör också mig förbannad - men tyvärr ser jag ingen annan möjlighet i dagsläget än att länders regeringen går in och säkra spararnas pengar. Men jag tycker inte att regeringar skall göra detta förbehållslöst - utan nu är det dags för bank- och finanssektorn att betalat tillbaka - det bör de göra genom att skrota bonussystemen och alla lönesystem som sporrar ett riskfyllt beteende.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...