måndag 26 januari 2009

Varslen drabbar folket - girigheten vill få bonus

God fortsättning på nya året. Har tagit bloggledigt men nu är jag igång. Reflekterar när jag läser dagens Expressen över den okänsliga girighet som finns.

Det går en våg av varsel genom landet. Sannolikt finns det tiotusentals oroliga varslade som undrar över hur det ska gå i framtiden. Utvecklingen med en djupgående finanskris är skakig och bekymmersam för många. Dock inte för alla har jag förstått då jag samtidigt kan läser om de direktörer som kommer att kunna kvittera ut miljoner i bonus. Dessutom kommer företagen att dela ut miljarder i utdelningar till sina aktieägare. Och lägg därefter till att dessa direktörer även vill ha våra skattepengar för att hjälpa företagen. Vilka jädrans moral ! Ursäkta svordomen. Detta är väl magstarkt.

Ett sunt bolag skall väl inte både varsla och samtidigt betala ut bonusar till direktörer. Vad finns verklighetnärvaron i dessa företag? När det går dåligt så är det väl ett ansvar också för direktörer ? Direktörernas uppträdande visar hur utpräglad girigheten är på denna nivå - och det verkar vara samma girighet som orsakar att finanskrisen till en början med en gång uppstod. Finns väl ingen som helst anledning att hylla den med ytterlgiare bonus !

Inga kommentarer: