Fortsätt till huvudinnehåll

Varslen drabbar folket - girigheten vill få bonus

God fortsättning på nya året. Har tagit bloggledigt men nu är jag igång. Reflekterar när jag läser dagens Expressen över den okänsliga girighet som finns.

Det går en våg av varsel genom landet. Sannolikt finns det tiotusentals oroliga varslade som undrar över hur det ska gå i framtiden. Utvecklingen med en djupgående finanskris är skakig och bekymmersam för många. Dock inte för alla har jag förstått då jag samtidigt kan läser om de direktörer som kommer att kunna kvittera ut miljoner i bonus. Dessutom kommer företagen att dela ut miljarder i utdelningar till sina aktieägare. Och lägg därefter till att dessa direktörer även vill ha våra skattepengar för att hjälpa företagen. Vilka jädrans moral ! Ursäkta svordomen. Detta är väl magstarkt.

Ett sunt bolag skall väl inte både varsla och samtidigt betala ut bonusar till direktörer. Vad finns verklighetnärvaron i dessa företag? När det går dåligt så är det väl ett ansvar också för direktörer ? Direktörernas uppträdande visar hur utpräglad girigheten är på denna nivå - och det verkar vara samma girighet som orsakar att finanskrisen till en början med en gång uppstod. Finns väl ingen som helst anledning att hylla den med ytterlgiare bonus !

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…