Fortsätt till huvudinnehåll

Är du också trött på privatiseringsvågen ?

Jag gillar Apoteket, att få handla Ipren på Konsum är inget märkligt men jag vill inte ha de usla "cigarrbodar" som en del Apotek utomlands är här i vårt land. Privatisering leder inte självklart till ökad kvalitét. Är trött på den privtiseringsvåg som går genom Sverige. Dessutom så brukar privatisering leda till högre priser för konsumtenterna - något att vi konsumenter kan så fram emot. Vad säger pensionärsorganisationerna om det ?

Kommentarer

Johan sa…
Du far med dåliga argument och bristande logik. Att privatisera något är inte att ge upp regleringen av det samma. Jag har längtat efter avmonopoliseringen av Sverige så länge nu, efter att ha missat snåla öppettider på Systembolaget och Apoteket. Ska vi vara ärliga så går det alldeles utmärkt att reglera privata företags tågtrafik i Region Skåne så att privatisera SJ är inte någon stor sak.
Hej Johan, och hur mycket billigare blev det att åka tåg i Skåne ? Så vad är poängen ? Är det viktigare för dig att något drivs privat, än att det är bra och har billiga priser ?
Bästa hälsningar Ann-Christin
Anonym sa…
vaddå snåla öppettider? "Mitt" apotek har öppet veckans alla dagar och samma tider som övriga butiker i centrum...jag vill också ha kvar mitt apotek som jag faktiskt är delägare i...och som jag litar på inte har något vinstintresse av mig och mina mediciner!!!
Rosita

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…