torsdag 26 mars 2009

Oacceptabel kvinnosyn

Läser just om en mellanstadielärare som misstänks ha samordnat en gruppsexträff med en tonårsflicka. Han är nu åtalad för sexköp av barn. Läraren fick kontakt med henne genom en toppchef på ett stort företag. Vad är det för syn dessa män har på flickor, på kvinnor ?
Det är rent bedrövligt och fullständigt oacceptabelt. Vad är det för människosyn som finns i den koncern som den s k toppchefen kommer ifrån ? Vad är det för människosyn som den sk mellanstadieläraren förmedlar med sitt sätt att vara ? Mitt sätt att se på dett är att jag vill inte vara kund i ett företag där denna kultur finns, och jag tycker inte att det är acceptablet att det på skolorna finns lärare med samma oacceptabla sätt att se på tjejer, kvinnor.

2 kommentarer:

Marie Ende sa...

Jag har också funderat kring detta med kvinnosynen i marknadsföringen.
Var på mässa förra veckan och i en monter fanns det en video film där kvinnors kroppar exponerades mer än lovligt. De hoppade ur ett flygplan och då de skulle utlösa fallskärmen drog de bort behån. (Behöver jag tala om att kropparna var av typen "fixade"?)
Vilken produkt de marknadsförde gick inte att förstå med den reklamen. "Det är ironi" sa försäljaren.

Det är oacceptabelt i dag år 2009!

En produkt ska marknadsföras och säljas på ett sådant sätts så inga missförstånd kan uppstå. Marknadsföringen måste ha något samröre med produkten så att inte vad som helst kan säljas med ex anspelningar av sexuell karaktär.

Och det ska finnas kompetent personal som vägleder kunden så att de får det bästa utifrån sitt behov.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Marie !

Håller med dig, näringslivet måste ta ett större ansvar för den kultur som tyvärr fortfarande finns som är så förnedrande gentemot kvinnor! Här finns mycket att ändra på. Här tycker jag att vi kvinnor borde utöva vår konsumentmakt.

Hälsningar Ann-Christin