onsdag 22 april 2009

26 procents ökning av socialbidragen i Österåker

Enligt en undersökning som SVT gjort ökar nu kommunernas utgifter för socialbidrag allt mer. Under första kvartalet i år ökade socialbidragen med i snitt 17 procent jämfört med samma period förra året, men flera kommuner fick mer än fördubblade utgifter.

I Österåker enligt undersökningen har kostnaderna för socialbidragen ökat från första kvartalet 2009, 3124.261 jämfört med första kvartalet 2008 , 2488.970, det är en ökning med 26 procent.
Oroväckande siffror på en ännu mer oroväckande utveckling som tyvärr riskerar att bli värre, ju mer den ekonomiska krisen borrar sig ner. Bakom dessa siffror finns människor av kött och blod och det måte kännas förödande.
Så vad tänker nu de styrande moderaterna med borgerliga kompisarna i Österåker när de ser hur allt fler behöver stöd i form av socialbidrag för att överleva ? Bryr man sig alls ? Tänker man försöka göra något ???

Var det inte arbetslinjen som gällde - då måste man väl ändå försöka medverka till att det skapas nya jobb

jobbävning

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...