Fortsätt till huvudinnehåll

Allt kan ta mig f-n inte vara buisiness!

Stoppa detta ! Nu går det för långt. Läser just om sjukvårdsrådgivningen i Uppsala
som tagit fram ett förslag till lönesättning som innebär, enligt artikeln, att om personalen skickar färre barn till akuten och ser till att ambulansen inte rycker ut.
Då ger landstinget i Uppsala högre lön.

Kan hanteringen av oroliga och sjuka bli mer absurd! Än mer absurt är det när chefen för denna sjukvårdsupplysning inte ser någon konstigt med detta. En stilla undran infinner sig hur ser denna chefen på den uppgift en sjukvårdsupplysningen har, eller ses det som vilken verksamhet som helst ? Business som business?

Sättet att verka fram lönesystem i form av gratifikationer, plus i kanten i lönekuvertet, hämtat ursprungligen från näringslivet - blir inom offentliga verksamheter med något slags större ansvar, som tillexempel att bota sjuka, fullständigt absurd och helt oacceptabelt.
När man läser om dessa fall blir man helt enkelt förbannad.

Kommentarer

Det är sjukt att det blir så här.
Man borde ge bonus till dem som kan erbjuda flest larmningar och som kan hjälpa till mest.
Anonym sa…
Måste starta mer protester och mediaskrivande.
Hej Nyhetskommentaren !
Du har helt rätt. Dessutom läste jag att en konsult anlitades som varnade för det system som politikerna sedan införde. Dubbelt dåligt med andra ord.
Hälsningar Ann-Chistin
Hej anonym, håller helt med dig,alla i vårt land måste uppmärksammas vilken omdaning vårt samhälle håller på att genomgå. Jag är övertygad om att de allra flesta vill se snarare en förbättrad välfärd inte en avlövad och totalt marknadsanpassad dito.
Hälsningar Ann-Christin
Mary sa…
Här är vi överens Anne-Christione. Jag srev en ganska ilsken bloggpost om detta. Inte politik bara dumhet. IMHO.

http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2009/05/dumt-sa-bill-racker-inte-dumdum-sa-bull.html

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…