tisdag 5 maj 2009

Apotekens säljs ut - dyrare för konsumenten


Jaha ja, läser nu i Dagens DN att regeringen säljer ut Apoteken. Nästan två av tre Apotek säljs. Stora och medelstora köpare ska ta över 466 apotek, föreslår det bolag som har regeringens uppdrag att leda utförsäljningen av apoteken. Jag gillar inte detta . Privatiseringen kommer precis som tidigare privatiseringar lett till ökade konstnader för oss konsumenter, precis som inte läkemedel är dyrt redan som det är idag. Därför uppmanar jag alla att protestera mot moderatledda regeringens utförsäljning - denna gång av Apoteken.

Om det blir maktskifte efter nästa val vill dagens opposition riva upp riksdagens beslut om att slopa apotekens monopol på marknaden. Hur man ska gå tillväga är oklart säger Ylva Johansson (s) i SVT och tillägger - Vi kommer att ge besked i god tid före valet. Syftet med beskedet är att redan nu skicka en tydlig signal till de företag som tänker köpa apotek.
I går enligt SVT, meddelade Farmacevtförbundet att ett företag startas för att hjälpa apotekare att köpa apotek. I dag välkomnade Farmaciförbundet oppositionens löfte att riva upp privatiseringen.

Upp till kamp!
Mer att läsa Aftonbladet

Inga kommentarer: