måndag 4 maj 2009

Granska moderaternas privatiseringsiver i Täby och Österåker

Conny Fogelström och Magnus Hedberg skriver i SVD idag om hur hjärtligt trötta de är på att
granskningen av Fredrik och Filippa Reinfeldts politiska gärning i Täby uteblir och att deras ideologiska experimentverkstad har lett till dyra och dåliga lösningar för skattebetalarna med privatiseringen av Tibble gymnasium som nationellt skräckexempel. Detta skolpolitiska och kommunalekonomiska haveri måste få konsekvenser.

Jag kan inte annat än att hålla med dem. Att inte denna granskning görs får konsekvenser även för oss i Österåker, då moderaterna i Österåker tycks tro att det fritt fram bara att gasa på med privatiseringsvägen. Och vem kan klandra dem, för det är tämligen riskfritt, då ingen granskar. Välkomnar att en sådan granskning gjörs även i Österåker ! För det är dags precis som Magnus och Conny skriver att Reinfeldts får stå till svars för det kommunala systemskifte som han är en av huvudarkitekterna bakom. I Österåker går numera alltmer skattemedel direkt ner i fickorna hos privata aktörer, se mina tidigiare inlägg.

Inga kommentarer:

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...