torsdag 13 augusti 2009

Stöd ECPATS och The Body Shops kampanj mot trafficking


I tider av ökad fattigdom i krisens spår utnyttjas alltfler barn sexuellt. Idag släpps en ny rapport
om trafficking av barn och ungdomar för sexuella ändamål på en presskonferens i Bangkok. Som avsändare står ECPAT och The Body Shop och är del av den internationella kampanjen "Stop Sex Trafficking of Children and Young People". De siffror som Ecpat har tagit fram visar att barn under 18 år utgör en växande andel av dem som tvingas in i människohandel. Mellan 2003 och 2007 ökade andelen från 15 till 22 procent ( källa Svd). Nu befarar Ecpat att sexhandlen med barn skall öka och när det gäller vilka som köper barnen för sexuella ändamål så handlar det inte bara om pedofiler utan bland dem som är bredda och som köper minderåriga barn finns
vad som i övrigt skulle ses som "normala" men. Med andra ord kan det vara till ytan välfungerande familjefäder. Hur dessa män kan förgripa sig på mideråriga barn är totalt obegripligt.

I kampanjen "Stop sex trafficking of children and young people" som startar idag och som är ett samarbete mellan Ecpat och kedjan The Body Shop kommer Ecpat att trycka på för att förmå regeringar att ta ansvar och göra något åt de växande problemen. Självklart gäller det att på alla sätt och vis sätta press på frågan och här behövs ett starkt stöd från svenska folket för Ecpacts kampanj. Själv kommer jag att stödja den helhjärtat. Tycker personligen att sedan den borgerliga regeringen tillträdde så har Sveriges röst i omvärden i denna så viktiga fråga varit och är oroväckande tyst - så får det inte vara.
Läs mer:
Ecpat
Rapporten
Svd

Inga kommentarer: