onsdag 12 augusti 2009

Jämställdhet ger lyckligare par


Nu har det hänt igen, en ny studie, denna gång från Oxford har funnit ett samband mellan antal äktenskap och hur jämställt ett land är. I länder som tillexempel Sverige och Norge där män tar större del i hushållsarbetet och med barnen är äktenskapen vanligare och mer lyckliga. Jag är inte förvånad, för hjälps man åt och respekterar varandra och inte diskriminerar varandra på något sätt, ej heller på grund av kön så måset ju förutsättningarna för ett harmoniskt samlev vara optimalt, så enkelt att förstå , tycker jag - och är ytterligare ett skäl till varför arbetet mot ett jämställt samhälle är så himla viktigt.

läs mer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kommer det sig att det alltid är män som beskylls för att inte "hjälpa till"? Hur är det med den kvinnliga hjälpen när det ska bytas däck, läggas nytt golv, rensas avlopp, bytas olja på bilen eller byggas ny trädgårdsmur?

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Anonym! Du har helt rätt. Även männen drabbas av ojämlikheten i samhället, och det tycker jag du tydligt visar med ditt inlägg.Att byta däck rensa avlopp etc hör ju knappast ihop med vilket kön vi har. Utan snarare med hur vi är uppfostrade, att killar byter däck,rensar avlopp och tjejer diskar och dukar fram. Det borde vara självklat att vi alla kan fixa detta oavsett vilket kön vi fötts med.
Hälsningar
Ann-Christin Furustrand