Fortsätt till huvudinnehåll

Jämställdhet ger lyckligare par


Nu har det hänt igen, en ny studie, denna gång från Oxford har funnit ett samband mellan antal äktenskap och hur jämställt ett land är. I länder som tillexempel Sverige och Norge där män tar större del i hushållsarbetet och med barnen är äktenskapen vanligare och mer lyckliga. Jag är inte förvånad, för hjälps man åt och respekterar varandra och inte diskriminerar varandra på något sätt, ej heller på grund av kön så måset ju förutsättningarna för ett harmoniskt samlev vara optimalt, så enkelt att förstå , tycker jag - och är ytterligare ett skäl till varför arbetet mot ett jämställt samhälle är så himla viktigt.

läs mer

Kommentarer

Anonym sa…
Hur kommer det sig att det alltid är män som beskylls för att inte "hjälpa till"? Hur är det med den kvinnliga hjälpen när det ska bytas däck, läggas nytt golv, rensas avlopp, bytas olja på bilen eller byggas ny trädgårdsmur?
Hej Anonym! Du har helt rätt. Även männen drabbas av ojämlikheten i samhället, och det tycker jag du tydligt visar med ditt inlägg.Att byta däck rensa avlopp etc hör ju knappast ihop med vilket kön vi har. Utan snarare med hur vi är uppfostrade, att killar byter däck,rensar avlopp och tjejer diskar och dukar fram. Det borde vara självklat att vi alla kan fixa detta oavsett vilket kön vi fötts med.
Hälsningar
Ann-Christin Furustrand

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…