Fortsätt till huvudinnehåll

Ignorans och intolerans!

Sitter och funderar över samtiden, dvs den tidsanda vi lever i.

Vi befinner oss sannolikt i slutet av en av de största och mest omfattande finanskriser som västvärlden upplevt. I USA fick många låntagare lämna sina hem, situationen blev hopplös. Likt en gigantiskt bubbla, uppblåst vida över sitt värde, sprack finansvärlden. The party was over, champagnefesterna på Stureplan efter en dag på banken sinade ut. Skattebetalarna blev dom som med sina pengar fick gå in och rädda bankerna. Vi har knappt andats ut förrän uppgifter om att bankerna och bolagsstyrelser återigen börjar anamma den gamla kulturen som ledde till krisen. Det verkar som om ingen i finansvärlden lärde sig något. Som bankkund och skattebetalare blir jag förbannad! Tycker till och med att bankerna borde betala tillbaka till oss skattebetalare som hjälpte dem bort ur ruinens brant.

I går morse på tunnelbanan satt en parant, tjusigt välklädd engelsktalande mörkhyad dam.
När hon reste sig och skulle gå av så skakade tunnelbanevagnen till och för att inte ramla tog hon tag i min axel. Hon bad mig om ursäkt, var väldigt angelägen om att göra det, och jag svarade no problem! Då berättade hon att andra hade kunnat bli kränkta, förnärmade för att hon tagit dem på axeln, jag svarade att jag tyckte att det var "to bad". Så här efteråt tänker jag, vad har hänt med oss, har vi, dvs samhället, blivit så intoleranta mot varandra att vi inte kan vara varandra behjälpliga ens om en tunnelbanevagn skakar till och någon riskerar ramla. Att vara vänlig, är en så liten insats, men betyder så mycket. För mig var detta självklart, och det borde det vara för alla! För när allt kommer omkring vad är lite hudfärg - bara olika ytor på samma skinn. Det är insidan som räknas, det vill säga vilken individ du väljer att vara!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…