tisdag 10 november 2009

Ska sexköp bli regeringen nästa privatiseringsbransch!

Vad pågår inom de borgerliga allianspartierna ? Håller prostitutionslobbyn på att vinna gehör hos regeringen Reinfelt och de borgerliga allianspartierna ?

Låt oss rekapitulera ett stund. Federly, Stureplanscentern, skriver i en motion till riksdagen och vill ta bort sexköpslagen. Läser idag i kvällspressen om att folkpartiets kommunalråd i Huddinge försökt/har köpt sex av minderårig. Att köpa sex är kriminaliserat i svensk lagstiftning det måste kommunalrådet ha vetat om, ändå gör han det? Det visar bland annat på hans syn på kvinnor, och på barn, flickan lär ha varit minderårig, och att han struntar i att det är olagligt.
Federly (c) vill att det skall vara okej att köpa sex - dvs det som ev kommunalrådet gjorde är helt okej för denna centerpartist.
Sexhandeln är inget annat än en kvarleva av slavhandel med människor, och passar inte in i ett modernt och upplyst land som Sverige. Alliansregeringen är flummig i sina besked om sexköpslagen - kan det beror på att de lyssnat och tagit till sig av prostitutionslobbyn som vars mål är att ändra på Sveriges hållning i frågan om sexköp? Vad har vi att vänta av regeringen ? Är sexköp nästa privatiseringsbransch ???
Läs mer: http://krassman-inyourface.blogspot.com/2009/11/sexkopslagen.html

2 kommentarer:

Kristoffer sa...

Jag som vänstermänniska vill poängtera att motståndet mot sexköpslagen inte på något sätt är ett högerprojekt. Flera vänsterbloggare har anslutit sig. Nej, prostitutionsdebatten går över partigränser, även om motiven säkerligen skiljer sig åt.

Det är ok att tycka att prostitution är fel. Men då ska det baseras på ett sakligt underlag om vad prostituion är och inte på förutfattade meningar. Din uppfattning om sexköpare/sexsäljares förutsättningar stämmer inte med vad sexsäljarna själva säger, och de borde ju veta bättre än någon hur deras kunder är och hur de upplever sitt arbete. Slavhandel är en term som man inte ska svänga sig med så godtyckligt. Det bara kallas om det rör traffiking. Allt annat är att urvattna begreppet.

Jag föreslår att du läser Petra Östergrens bok om ämnet.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Kristoffer !
Låt mig vara tydlig. Sexköp i Sverige innebär ett brott mot lagen om förbud mot köp av sexuella tjänster (1998:408). Lagen kriminaliserar den som mot ersättning skaffar eller försöker skaffa sig en tillfällig sexuell förbindelse.
Att beskriva sexhandeln som ett "jobb" är inte direkt sakligt. Jag hoppas att sexköpslagen skärps genom att straffskalan höjs.

Det blev inget prövningstillstånd!

Det är naturligtvis lockande att säga - vad var det vi sa. Och nu tillåter jag mig att göra det, för nu får man väl ändå betrakta allians...