onsdag 25 november 2009

Moderaterna fortsätter den negativa spiralen

Så har Österåker fattat beslut om budgeten för 2010. Tyvärr kommer moderaterna med sin borgerliga allians därmed kunna fortsätta den negativa spiral som Österåker befinner sig i. Deras budget innebär en oförändrad skatt jämfört med i år ( då sänktes skatten).

Årets budget sprack redan efter några månader och därefter har underskott och nedskärningar stått på agendan. Under detta år har mellan 80 - 90 anställda lämnat sina jobb i Österåker. Tack vare regeringen Reinfelts politik har antalet personer som tvingats till socialbidrag för sin överlevnad ökat vilket bidragit till en sämre ekonomi för kommunen. En tillfällig lättnad är det extra statsbidrag som kommunen fått på 29 miljoner, men 2011 då finns inget sådant och vad hade moderaterna tänkt göra då ?

Ett val mellan avveckling eller utveckling
I debatten framställde moderaterna med visst stöd från övriga borgerliga partier den egna politiken som fri från nedskärningar . Det gjorde de trots att vi vet att det redan finns planer på att göra ännu fler anställda "övertaliga". Siktet är inriktat inom skolans område och vi vet att de fackliga organisationerna redan är kallade.

Som socialdemokrat känns det bra att ha varit med och jobbat fram en budget för Österåker som känns ansvarsfull. I den så går kvalitet i välfärdstjänsterna hand i hand med en ansvarsfull ekonomisk politik. Vi föreslog en skattehöjning med 40 öre för att sätta stopp för moderata alliansens nedskärningar, och för att kunna vända utvecklingen i österåker mot en betydligt ljusare framtid. Nu får vi kämpa på i valet för ett ökat stöd så att vi har möjlighet att få igenom vår politik.

Inga kommentarer:

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...